Η επέλαση του Κατάρ στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο συνεχίζεται, καθώς η Qatar Sports Investments –ιδιοκτήτρια εταιρεία της γαλλικής Παρί Σεν Ζερμέν– απόκτησε σχεδόν το 22% της πορτογαλικής Μπράγκα.
Το deal, σύμφωνα με τη βασιλική εταιρεία από το Εμιράτο, αποτελεί μια μακροπρόθεσμη επένδυση, καθώς η Μπράγκα διαθέτει σημαντικές δυνατότητες αθλητικής και οικονομικής ανάπτυξης.
Η συναλλαγή αποτιμά την πορτογαλική ομάδα στα 90 εκατ. ευρώ, όπως αναφέρουν πηγές του πρακτορείου Bloomberg.
Ιδρυθείσα το 1921, η Μπράγκα βρίσκεται στο περιθώριο του Big-3 του πρωταθλήματος της ιβηρικής χώρας (Μπενφίκα, Πόρτο και Σπόρτινγκ Λισαβόνας). Φέτος, η ομάδα φιγουράρει στην 3η θέση του πίνακα κατάταξης, ενώ ταυτόχρονα αγωνίζεται και στο Europa League.
«Ως επενδυτές και εταίροι, προσβλέπουμε στην καινοτομία του συλλόγου, την περαιτέρω ανάπτυξή του -τόσο στη γυναικεία όσο και στην ανδρική ομάδα» ανέφερε ο επικεφαλής του QSI, Νασέρ Αλ-Κελαϊφί.
Το επενδυτικό ταμείο του Κατάρ πρωτο-έκανε αίσθηση στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο πριν μία δεκαετία, όταν αποφάσισε να αποκτήσει την Παρί Σεν Ζερμέν. Επενδύοντας εκατομμύρια ευρώ στην ομάδα, ο παριζιάνικος σύλλογος κατάφερε να φέρει στην Πόλη του Φωτός σπουδαία ονόματος του αθλήματος, όπως ο Μέσι, ο Νεϊμάρ και ο Εμπαπέ.
Διαβάστε επίσης
Πετζετάκις-Shelman: Την ίδια μέρα στο σφυρί δυο «βαριά ονόματα» της ελληνικής βιομηχανίας
«Φιλί ζωής» στους καυστήρες φυσικού αερίου δίνουν οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης
Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.