Η νέα ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν «Oppenheimer» κατέκτησε την κορυφή ως η πιο επιτυχημένη βιογραφική ταινία όλων των εποχών καθώς απέφερε 900 εκατ. δολάρια σε εισπράξεις.

Το διήμερο 16-17 Σεπτεμβρίου, η ταινία με πρωταγωνιστή τον Κίλιαν Μέρφι στον ρόλο του Τζ. Ρόμπερτ Οπενχάιμερ ή αλλιώς τον «πατέρα της ατομικής βόμβας» πρόσθεσε σε εισπράξεις 12,8 εκατ. δολάρια: 10,7 εκατ. δολάρια να καταγράφονται στο εξωτερικό και 2,1 εκατομμύρια δολάρια στις ΗΠΑ.

Μετά από εννέα εβδομάδες προβολής, η διάσημη ταινία της Universal συγκέντρωσε 910 εκατομμύρια δολάρια με 318 εκατομμύρια δολάρια από τις αίθουσες της Βόρειας Αμερικής και 594 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως αφήνοντας στη δεύτερη θέση το «Bohemian Rhapsody», του 2018.

Ωστόσο παρά την σημαντική της επιτυχία παραμένει η τρίτη πιο επιτυχημένη ταινία στην καριέρα του Κρίστοφερ Νόλαν μετά τις εμβληματικές ταινίες του Μπάτμαν, «The Dark Knight» (1 δισ.δολάρια) και «The Dark Knight Rises» (1,08 δισ.).

Στην 12η ταινία του διάσημου σκηνοθέτη με προϋπολογισμό 100 εκατ. δολάρια πρωταγωνιστεί ένα αξιοζήλευτο καστ αστέρων με τους Εμιλι Μπλαντ, Φλόρενς Πιου, Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, μεταξύ άλλων.

Διαβάστε ακόμη

Χατζηδάκης: Πρωτοβουλίες σε 4 άξονες – Τα 13 μέτρα για τη στήριξη εισοδημάτων

Σκλαβενίτης: Ρεκόρ €4,5 δισ. ο τζίρος – Πιεσμένη η κερδοφορία

Eurostat: Στο 3,5% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Αύγουστο – Στο 5,2% στην Ευρωζώνη

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ