Διεθνή

Νόβακ Τζόκοβιτς: Προτιμώ να θυσιάσω τα τρόπαια από το να εμβολιαστώ

  • newsroom


«Δεν είμαι αντιεμβολιαστής», επιμένει ο Σέρβος τενίστας - Ο Νο.1 τενίστας στον κόσμο μιλά για πρώτη φορά μετά την απέλασή του από την Αυστραλία

Έσπασε τη σιωπή του ο Νόβακ Τζόκοβιτς μετά την απέλασή του από την Αυστραλία, αποκαλύπτοντας ότι δεν θα συμμετάσχει σε μελλοντικά Grand Slam αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κάνει εμβόλιο για τον Covid.

Σε συνέντευξή του στο «BBC», ο Νόβακ Τζόκοβιτς μίλησε για πρώτη φορά μετά τον αποκλεισμό του και τόνισε ότι θα επέλεγε να μην παίξει σε μελλοντικά τουρνουά εάν απαιτείται να κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

«Ναι, αυτό είναι το τίμημα που είμαι διατεθειμένος να πληρώσω», τόνισε αρχικά στο «BBC» και συνέχισε λέγοντας: «Ποτέ δεν ήμουν κατά του εμβολιασμού. Καταλαβαίνω ότι σε παγκόσμιο επίπεδο, όλοι προσπαθούν να καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια για να χειριστούν αυτόν τον ιό και να δουν, ελπίζω, σύντομα ένα τέλος», ανέφερε χαρακτηριστικά επιβεβαιώνοντας ωστόσο ότι είχε κάνει εμβόλια ως παιδί, «αλλά πάντα υποστήριζα την ελευθερία να επιλέγεις τι βάζεις στο σώμα σου».

Η απόφαση του Σέρβου να δώσει συνέντευξη στη γαλλική εφημερίδα L’Equipe, λίγο μετά το τεστ θετικό στον Covid, έχει οδηγήσει σε αμφιβολίες σχετικά με τις αιτήσεις ιατρικής εξαίρεσης του.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr