«Άχρηστο» χαρακτήρισε το Βitcoin ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Chase, Τζέιμι Ντίμον, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του Institute of International Finance τη Δευτέρα, όπως μετέδωσε το CNBC Pro και παρόλο που πιστεύει ότι το κρυπτονόμισμα θα συνεχίζει να υπάρχει, ταυτόχρονα θεωρούσε ανέκαθεν πως κάπου θα κηρυσσόταν παράνομο, όπως έκανε η Κίνα, και οι ρυθμιστικές αρχές θα επιβάλλουν περιορισμούς για να το ελέγξουν.

Ωστόσο, «οι πελάτες μας είναι ενήλικες. Διαφωνούν. Και αυτό διαμορφώνει τις αγορές» είπε, για να προσθέσει πως «Έτσι, εάν θέλουν να έχουν πρόσβαση και να αγοράσουν bitcoin, δεν μπορούμε να τον σταματήσουμε, αλλά μπορούμε να τους προσφέρουμε νόμιμη και όσο το δυνατόν πιο καθαρή πρόσβαση».

Τον Φεβρουάριο του 2019, η JPMorgan δήλωσε ότι θα κυκλοφορήσει ένα ψηφιακό νόμισμα με την ονομασία JPM Coin και τον Οκτώβριο του 2020, η εταιρεία δημιούργησε μια νέα μονάδα για έργα blockchain. Τον Αύγουστο, άρχισε να δίνει στους πελάτες της που διαχειρίζονται πλούτο πρόσβαση σε κρυπτογραφικά κεφάλαια, ανέφερε το CNBC.

Από την πλευρά του, ωστόσο, ο Ντίμον παραμένει σταθερός στην απόψή του κατά των κρυπτονομισμάτων, ενώ πρόσφατα, δήλωσε στον διευθύνοντα σύμβουλο του Axios, Τζιμ Βαντεχέι, ότι το bitcoin δεν έχει «καμία εγγενή αξία».

Την Παρασκευή, το Bloomberg ανέφερε ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν εξετάζει την έκδοση ενός εκτελεστικού διατάγματος που θα κατευθύνει τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες να μελετήσουν και να προσφέρουν συστάσεις σχετικά με την αγορά κρυπτονομισμάτων.

Ορισμένοι εμπειρογνώμονες υποστηρίζουν ότι μια καλά μελετημένη ρύθμιση θα ήταν ευεργετική στις ΗΠΑ. «Εάν οι άνθρωποι θέλουν το κρυπτονόμισμα να γίνει περισσότερο ένα mainstream περιουσιακό στοιχείο, τότε νομίζω ότι [η ρύθμιση είναι] ένα απαραίτητο πρώτο βήμα», δήλωσε στο CNBC Make It η Anjali Jariwala, ορκωτή λογίστρια και ιδρύτρια της Fit Advisors.

Το Bitcoin διαπραγματεύεται στα περίπου 57.501 δολάρια, σύμφωνα με το CoinMarketCap, με την κεφαλαιοποίησή του να ξεπερνά το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια.

Διαβάστε ακόμα

MyData: Ποιοι και πώς πρέπει να εκδίδουν υποχρεωτικά ηλεκτρονικά τα τιμολόγια εσόδων από 1η Νοεμβρίου

Μετακόμιση: Πώς να δηλώσετε τη νέα σας διεύθυνση στην εφορία με λίγα… «κλικ»

ΡΑΕ: Στενό μαρκάρισμα στους προμηθευτές ενέργειας για να αποφύγει συστημικό κίνδυνο στην αγορά