ΔΙΕΘΝΗ

O συνιδρυτής του DeepMind της Google αποκαλύπτει: Αυτή είναι η επόμενη φάση της Τεχνητής Νοημοσύνης

Σημειώνεται πως η επισκεψιμότητα στον ιστότοπο του ChatGPT μειώθηκε για τρίτο συνεχόμενο μήνα τον Αύγουστο

Ο Μουσταφά Σουλεϊμάν, συνιδρυτής του DeepMind της Google, υποστηρίζει πως «η τεχνητή νοημοσύνη όπως τη γνωρίζουμε σήμερα, είναι κάτι προσωρινό».

Πρόκειται για μια άποψη που ο ίδιος μοιράστηκε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο MIT Technology Review που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το BusinessInsider.

«Αυτό που ακολουθεί είναι η τεχνητή νοημοσύνη διάδρασης. Θα υπάρχουν bots τα οποία θα είναι σε θέση να εκτελούν εργασίες που θα τους ορίζουν οι χρήστες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σουλειμάν, ο οποίος είναι επί του παρόντος συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος μιας νέας startup AI, Inflection AI.

Ο Σουλεϊμάν δηλώνει πως η επόμενη φάση της τεχνητής νοημοσύνης πρόκειται να είναι πιο δυναμική και να αναλαμβάνει ενέργειες από μόνη της εάν της δοθεί άδεια – σε αντίθεση με αυτό που περιέγραψε ως «στατική» τεχνολογία του σήμερα.

Παράλληλα, ο επιχειρηματίας προέβλεψε ότι όλοι θα μπορούν να έχουν βοηθούς τεχνητής νοημοσύνης μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια. Η εταιρεία του, Inflection AI, κυκλοφόρησε το chatbot Pi ως αντίπαλο του ChatGPT τον Μάιο, εστιάζοντας στις προσωπικές συμβουλές.

Επί του παρόντος βλέπουμε την άνοδο των εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης που δημιουργούνται, τα οποία υπερβαίνουν τη διεπαφή συνομιλίας που διαδόθηκε από το ChatGPT τον Νοέμβριο. Οι επενδυτές δήλωσαν πως το επόμενο κύμα startups AI θα επιτρέψει στους προγραμματιστές να κατασκευάσουν εφαρμογές χρησιμοποιώντας μοντέλα AI και να τις ενσωματώσουν με εξωτερικές πηγές δεδομένων.

Παρόλα αυτά, σημειώνεται πως η επισκεψιμότητα στον ιστότοπο του ChatGPT μειώθηκε για τρίτο συνεχόμενο μήνα τον Αύγουστο, σύμφωνα με την εταιρεία ανάλυσης ιστού Similarweb.

Διαβάστε ακόμη

Νέο σχέδιο ανάπτυξης ετοιμάζει η UBS – Στα $10 δισ. η εξοικονόμηση δαπανών από τη συγχώνευση με την Credit

Θα δεσμεύονται τα περιουσιακά στοιχεία των εμπρηστών «οικοπεδοφάγων» και καταπατητών

Ποιοι ωφελούνται από το «πακέτο» των €2,5 δισ. της ΔΕΘ – Πότε και πόσα θα πάρουν

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ