Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού ανακοίνωσε σήμερα πως αλλάζει όνομα και γίνεται «ΟΗΕ Τουρισμός», ώστε να καταστήσει πιο ορατή τη σύνδεσή του με τα Ηνωμένα Έθνη και να αναγνωρίζεται καλύτερα από το ευρύ κοινό.

Αυτή η νέα ονομασία, η οποία αποκαλύφθηκε με την ευκαιρία της έναρξης της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού Fitur, που πραγματοποιείται μέχρι την Κυριακή στη Μαδρίτη, συνοδεύεται από νέο λογότυπο, που αναπαριστά μια ανθρώπινη φιγούρα σε κίνηση, καθώς και από το νέο σλόγκαν: «Να φέρουμε τον κόσμο πιο κοντά».

Όπως διαβεβαιώνει σε ανακοίνωσή του ο θεσμός, αυτό επιτρέπει στην υπηρεσία «να απομακρυνθεί από ακρωνύμια» όπως WTO ή OMT (σ.σ.: τα ακρωνύμια του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού στα αγγλικά και τα γαλλικά αντιστοίχως), και να κάνει την εικόνα του «πιο προσβάσιμη» για τον πληθυσμό,

Η υπηρεσία του ΟΗΕ με έδρα τη Μαδρίτη, την οποίο διευθύνει από το 2018 ο Γεωργιανός Ζουράμπ Πολολικασβίλι, δημιουργήθηκε το 1974 για να αναπτύξει και να προωθήσει τον τουρισμό στον κόσμο. Συνασπίζει 160 κράτη – μέλη και διαθέτει περιφερειακά γραφεία στην Ιαπωνία, τη Σαουδική Αραβία, τη Βραζιλία και το Μαρόκο, επιπλέον της έδρας του στην ισπανική πρωτεύουσα.

Ακόμη, δημοσιοποιεί τακτικά εκτιμήσεις και προβλέψεις για την τουριστική κίνηση κατά περιφέρειες και κατά χώρα. Σύμφωνα με το τελευταίο βαρόμετρό του, που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή, 1,3 δισ. τουρίστες ταξίδεψαν πέρυσι στο εξωτερικό, δηλαδή 88% του επιπέδου του 2019, τελευταίου έτους πριν από την πανδημία της Covid-19,.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, οι εισπράξεις από το διεθνή τουρισμό έφθασαν, από την πλευρά τους, το 1,4 τρισ. δολάρια.

Διαβάστε ακόμη

Σχέδια στρατηγικής οικονομικής ασφάλειας από την Κομισιόν με το βλέμμα στην Κίνα

Πόσο μειώνει το προσδόκιμο ζωής η υπερθέρμανση

Ελβετική Φρουρά του Βατικανού: Η ιστορία του μικρότερου στρατού στον κόσμο

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ