Διεθνή

Panasonic: Πούλησε το μερίδιό της στην Tesla για σχεδόν $4 δισ.

  • newsroom


Οι μετοχές της Tesla πωλήθηκαν για 667 δολάρια στις 31 Μαρτίου, μετά από πτώση έως και 563 δολάρια ανά μετοχή στα μέσα Μαρτίου

Ολόκληρο το μερίδιό της στην Tesla πούλησε η Panasonic το προηγούμενο οικονομικό έτος, σύμφωνα με την ιαπωνική επιχειρηματική εφημερίδα Nikkei.

Η Panasonic η οποία κατασκευάζει μπαταρίες λιθίου για την Tesla, φέρεται να πούλησε όλες τις μετοχές της στην Tesla μέχρι τα τέλη Μαρτίου για περίπου 3,88 δισεκατομμύρια δολάρια. Στέλεχος της Panasonic δήλωσε στη Nikkei ότι η επιχειρηματική σχέση της με την Tesla δεν πρόκειται να αλλάξει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ιαπωνική εταιρεία αγόρασε περίπου 1,4 εκατομμύρια μετοχές της Tesla το 2010, στην τιμή των 21,15 δολαρίων η κάθε μία. Οι μετοχές της Tesla πωλήθηκαν για 667 δολάρια στις 31 Μαρτίου, μετά από πτώση έως και 563 δολάρια ανά μετοχή στα μέσα Μαρτίου.

Η Panasonic ανακοίνωσε ότι αγοράζει την αμερικανική εταιρεία λογισμικού εφοδιαστικής αλυσίδας Blue Yonder τον Απρίλιο για 7,1 δισεκατομμύρια δολάρια και νωρίτερα αυτόν τον μήνα η Panasonic Βόρειας Αμερικής ανακοίνωσε μια συνεργασία παραγωγής λιθίου με την Schlumberger New Energy.

Διαβάστε ακόμα

Επεσαν οι υπογραφές μεταξύ Lamda Development – TAIΠΕΔ για το Ελληνικό

Φωτιά παίρνουν οι τιμές ηλεκτρισμού λόγω καύσωνα, τιμών φυσικού αερίου και ρύπων

ΑΒΑΞ: Σε πλήρη ανάταξη ο κλάδος των κατασκευών με έργα 4 δισ. έως το τέλος του 2021