Διεθνή

Parler: Με μήνυση απαντά στο «μπλόκο» της Amazon

  • newsroom


Σε αγωγή που κατατέθηκε, η Parler κατηγόρησε την Amazon Web Services ότι παραβίασε τους αντιμονοπωλιακούς νόμους

H διοίκηση της εφαρμογής Parler μήνυσε την Amazon, μετά την αφαίρεση της πρώτης από τις παροχές του αμερικανικού κολοσσού, ύστερα από την θανατηφόρα εισβολή υποστηρικτών του Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ.

Δημοφιλής στους συντηρητικούς και υποστηρικτές του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, η εφαρμογή βασίστηκε στις υπηρεσίες cloud computing που παρέχονται από την AWS. Ωστόσο, η AWS απέσυρε την υποστήριξή της μετά την ολοκλήρωση των δημοσιεύσεων για τη Parler η οποία κατά πως φαίνεται υπήρξε ανεκτική και ενθαρρυντική, σε ορισμένες περιπτώσεις, στην υποκίνηση βίας.

Σε αγωγή που κατατέθηκε, η Parler κατηγόρησε την Amazon Web Services ότι παραβίασε τους αντιμονοπωλιακούς νόμους.

«Η απόφαση της AWS να τερματίσει αποτελεσματικά τον λογαριασμό της Parler τροφοδοτείται προφανώς από πολιτικά κίνητρα», αναφέρει η αγωγή. «Είναι επίσης προφανές ότι έχει σχεδιαστεί για να μειώσει τον ανταγωνισμό στην αγορά υπηρεσιών microblogging προς όφελος του Twitter.» και συνεχίζει:

«Αυτή η αγωγή έκτακτης ανάγκης επιδιώκει μια προσωρινή εντολή περιορισμού κατά του εναγομένου Amazon Web Services για να αποτραπεί η αναστολή λειτουργίας του λογαριασμού της Parler. Κάτι τέτοιο ισοδυναμεί με τη διακοπή τροφοδότησης οξυγόνου σε ασθενή με αναπνευστικά προβλήματα. Η εταιρεία θα πεθάνει.»

Εκπρόσωπος της Amazon δήλωσε στο CNBC, «Είναι σαφές ότι υπάρχει σημαντικό περιεχόμενο στο Parler που ενθαρρύνει και υποκινεί τη βία και η Parler δεν είναι σε θέση ή δεν θέλει να εντοπίσει και να αφαιρέσει αμέσως αυτό το περιεχόμενο, κάτι που αποτελεί παραβίαση των όρων υπηρεσίας μας» και συμπληρώνει «Έχουμε γνωστοποιήσει τις ανησυχίες μας στον Parler αρκετές φορέ, χωρίς αποτέλεσμα»

Το Twitter αρνήθηκε να σχολιάσει

Η Parler έγινε η νούμερο ένα δωρεάν εφαρμογή λήψης στο App Store της Apple αφού το Twitter ανακοίνωσε ότι αναστέλει οριστικά τον Πρόεδρο Donald Trump από την πλατφόρμα.. «Οι συντηρητικοί χρήστες άρχισαν να εγκαταλείπουν το Twitter μαζικά για το Parler», αναφέρει η αγωγή.

Ωστόσο, η Apple κατάργησε την εφαρμογή από το App Store το Σάββατο, ενώ η Google κατήργησε τη Parler από το λογισμικό της  Android την Παρασκευή.

Ο Τζον Ματζ, ιδρυτής και CEO της Parler, καταδίκασε τις κινήσεις των τεχνολογικών γιγάντων σε μια σειρά δημοσιεύσεων στο Parler το Σαββατοκύριακο, ισχυριζόμενοW ότι η πλατφόρμα του είχε αφαιρέσει το βίαιο περιεχόμενό της και προσθέτοντας ότι οι κοινοτικές οδηγίες δεν επιτρέπουν στην Parler να ανιχνεύει δημοσιεύματα που υπόκεινται σε εγκληματική δραστηριότητα.

Ο Ματζ, ύστερα από τη χαώδη κατάσταση που δημιόυργησαν οι υποστηρικτές του Τραμπ στο Καπιτώλιο δήλωσε  ότι η εφαρμογή Parler θα γίνει «μεγαλύτερη από ποτέ», καθώς οι άλλες εταιρείες φιλοξενίας cloud δεν επιθυμούν να συνεργαστούν με την Parler, εμτά την διακοπή συνεργασίας των Amazon,  Google και Apple.

Η Parler μετέφερε τις υπηρεσίες της στην Epik, η οποία φιλοξενεί παρόμοιο ακροδεξιό δίκτυο κοινωνικών μέσων όπως η Gab.

Η Gab, ένα παρόμοιο κοινωνικό δίκτυο με το Parler, γνωστό για τη χρήση από ακροδεξιές παρατάξεις με συχνά δημοσιεύματα ρητορικής μίσους, φαίνεται να επωφελείται από το αποτέλεσμα. Τη Δευτέρα, ο CEO της Γκαμπ Άντριου ανακοίνωσε ότι η πλατφόρμα απέκτήσε 600.000 νέους χρήστες.

Διαβάστε ακόμη:

Ευρωζώνη: Προς διπλάσια ύφεση μετά την παράταση των lockdown

Πώς ο Αγγελικούσης ενισχύει την ελληνική σημαία – Οι νέες αγορές του tycoon της ναυτιλίας

Η «πράσινη» Αστυπάλαια μετά τη Volkswagen θέλει ψηφιακούς νομάδες και τουρίστες υψηλών εισοδημάτων