Ενισχύει συνεχώς τον στόλος της συμφερόντων Γιάννη Αγγελικούση ναυτιλιακή εταιρεία Maran Tankers Management. Πιο συγκεκριμένα,  στις αρχές του χρόνου παρέλαβε το νεότευκτο suezmax δεξαμενόπλοιο    “Maran SOLON” χωρητικότητας 157.000 τόνων dw.

Στο πλοίο υψώθηκε ελληνική σημαία. Η εταιρεία έχει στόλο από συνολικά 49 δεξαμενόπλοια εκ των οποίων τα 46, ποσοστό  94%,  είναι εγγεγραμμένα στο ελληνικό νηολόγιο.

Υπό ναυπήγηση βρίσκονται άλλα δύο δεξαμενόπλοια τύππου VLCC  χωρητικότητας 318.000 τόνων  το καθένα.

Ο Όμιλος Αγγελικούση είναι ένας από τους δύο μεγαλύτερους διεθνώς ναυτιλιακούς ομίλους με 128 πλοία αξίας 9,01 δισ. δολάρια και ναυπηγικό πρόγραμμα 22 πλοίων με το 88% των πλοίων του να είναι υπό ελληνική σημαία.

Έγινε ο πρώτος ελληνικών συμφερόντων όμιλος που υπέγραψε συμβόλαιο για τη ναυπήγηση FSRU, 173.400 κυβικών μέτρων για λογαριασμό της Maran Tankers Management. Επίσης, έχει option για την κατασκευή δύο ακόμη τέτοιου είδους πλοίων.

Στα δεξαμενόπλοια σύμφωνα με τη VesselsValue η Maran Tanker είναι στην πρώτη θέση των ελληνόκτητων εταιρειών,  με βάση την αξία του στόλου της,  που ανέρχεται στα   3,041 δισ. δολάρια.

Διαβάστε ακόμη:

Λιανεμπόριο: Προς άνοιγμα της αγοράς από 18 Ιανουαρίου με click in shop

Βασίλης Ψάλτης (Alpha Bank): Προχωρούμε στη δεύτερη μεγαλύτερη τιτλοποίηση κόκκινων δανείων στην Ευρώπη

Σταϊκούρας: Επιστρεπτέα προκαταβολή 6 ακόμα και αν ανοίξει η αγορά (vid)