Η νέα παραλλαγή Όμικρον θα μπορούσε να αυξήσει την πιθανότητα οι άνθρωποι να χρειαστούν μια τέταρτη δόση εμβολίου νωρίτερα από το αναμενόμενο, δήλωσαν την Τετάρτη στελέχη της Pfizer/Biontech.

Η ενισχυτική δόση είναι πιθανό να βοηθήσει στον έλεγχο της παραλλαγής, σύμφωνα με την εταιρεία, η οποία είπε ότι τα πρώιμα εργαστηριακά πειράματα υποδηλώνουν ότι το τυπικό σχήμα δύο δόσεων εξακολουθεί να παρέχει κάποια προστασία έναντι σοβαρής ασθένειας από την παραλλαγή, όπως αναφέρει η Washington Post.

Περισσότεροι από 40 άνθρωποι στις Ηνωμένες Πολιτείες βρέθηκαν θετικοί στην παραλλαγή Όμικρον, δήλωσε ο διευθυντής των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων στο Associated Press την Τετάρτη. Σχεδόν όλοι τους εμφάνισαν ήπια συμπτώματα, είπε. Σε άλλο σημείο, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δήλωσε την Τετάρτη ότι έχουν αναφερθεί κρούσματα της Όμικρον σε 57 χώρες μέχρι στιγμής.

Μπουρλά στο CNBC: Νομίζω θα χρειαστούμε και τέταρτη δόση

Ο Άλμπερτ Μπουρλά, διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, είχε προβλέψει ότι μια τέταρτη δόση μπορεί να χρειαστεί 12 μήνες μετά από μια τρίτη λήψη. Αλλά είπε στο CNBC ότι το χρονοδιάγραμμα ίσως χρειαστεί να μετακινηθεί προς τα πίσω. Ένας από τους κορυφαίους επιστήμονες της εταιρείας είπε πρόσφατα ότι μια τέταρτη δόση είναι πιθανό να είναι απαραίτητη.

Με την εκστρατεία χορήγησης της τρίτης δόσης να βρίσκεται σε εξέλιξη, ο επικεφαλής της Pfizer ανέφερε πως περιμένει να δει δεδομένα από τον πραγματικό κόσμο για να καθορίσει εάν θα απαιτηθούν πρόσθετες δόσεις, ειδικά για την Όμικρον.

«Όταν θα έχουμε δεδομένα από τον πραγματικό κόσμο, θα προσδιορίσουμε εάν η Όμικρον καλύπτεται επαρκώς από την τρίτη δόση και για πόσο χρονικό διάστημα. Συνεχίζοντας, νομίζω ότι θα χρειαστούμε και μια τέταρτη δόση», είπε ο Άλμπερτ Μπουρλά σε εκπομπή του CNBC, προσθέτοντας ότι τα απαιτούμενα δεδομένα θα μπορούσαν να προκύψουν μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες.

Διαβάστε ακόμα

Όλοι κάτι ψάχνουν: Η Ellington CEO, το σούπερ διατηρητέο της Τσιμισκή αγοραστή, ο Κομάρεκ λοταρία και η Άβαξ το real estate

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 4,8% ο πληθωρισμός τον Νοέμβριο – Καταγράφει νέο ρεκόρ

Οικογένεια Γιατράκου: Βγαίνει σήμερα στο «σφυρί» το σπίτι της Κηφισιάς