Διεθνή

Ποιος «εκθρόνισε» τον Mr. Alibaba από τη θέση του πλουσιότερου Κινέζου

  • newsroom


Ο πρώην καθηγητής αγγλικών Τζακ Μα, ιδρυτής της πλατφόρμας Alibaba που ήταν πρωτοπόρος στο ηλεκτρονικό εμπόριο, εδώ και καιρό καταλάμβανε την πρώτη θέση στο βάθρο με τους πλουσιότερους ανθρώπους στην Κίνα

Τον τίτλο του πλουσιότερου άνδρα της Κίνας, έχασε ο ιδρυτής της Alibaba και του Ομίλου Ant, Τζακ Μα, σύμφωνα με τη λίστα που δημοσιεύθηκε την Τρίτη, καθώς οι αντίπαλοί του ευημερούν, την ώρα που η αυτοκρατορία του βρίσκεται υπό αυστηρό έλεγχο από τις κινεζικές ρυθμιστικές αρχές.

Ο πρώην καθηγητής αγγλικών Τζακ Μα, ιδρυτής της πλατφόρμας Alibaba που ήταν πρωτοπόρος στο ηλεκτρονικό εμπόριο, εδώ και καιρό καταλάμβανε την πρώτη θέση στο βάθρο με τους πλουσιότερους ανθρώπους στην Κίνα.

Οπως μεταδίδει το Reuters, ο Μα και η οικογένειά του είχαν την πρώτη θέση το 2020 και το 2019, αλλά τώρα κατατάσσονται στην τέταρτη θέση, πίσω από τον Zhong Shanshan της Nongfu Spring, τον Pony Ma της Tencent Holding και τον Colin Huang της διαδικτυακής λιανικής Pinduoduo.

Ο σημερινός πλουσιότερος άντρας της Κίνας, ο Zhong Shanshan, κατέκτησε αυτή τη θέση χάρη στις αποδόσεις των μετοχών της Nongfu Spring και του κατασκευαστή εμβολίων Beijing Wantai Biological Pharmacy Enterprise, εταιρεία την οποία ελέγχει επίσης.

Ο Ma της Tencent είδε τον πλούτο του να διογκώνεται κατά 70% μέσα στον χρόνο σε 480 δισεκατομμύρια γιουάν (74,16 δισεκατομμύρια δολάρια), ενώ η περιουσία του Pinduoduo Huang αυξήθηκε 283% στα 450 δισεκατομμύρια γιουάν, σύμφωνα με τη λίστα. Συγκριτικά, ο πλούτος του Μα και της οικογένειάς του αυξήθηκε 22%, σε 360 δισεκατομμύρια γιουάν.

Ο Zhang Yiming, ιδρυτής του ιδιοκτήτη της TikTok ByteDance, αναρριχήθηκε στις πέντε πρώτες κατατάξεις μεταξύ των Κινέζων δισεκατομμυριούχων στην παγκόσμια λίστα πλούτου του Hurun, με εκτιμώμενο προσωπικό πλούτο 54 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Διαβάστε ακόμα

Forthnet: Επιτυχής η δημόσια πρόταση – Πιο κοντά στην έξοδο από το Χ.Α

Λιανεμπόριο: Aνοιγμα υπό προϋποθέσεις στις 16 Μαρτίου χωρίς click away αλλά με SMS (vid)

Βumble: Η dating app των $14 δισ. όπου οι γυναίκες κάνουν το πρώτο… βήμα