Έρευνα από τη σχολή Wharton του πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια αποκαλύπτει, ότι ο μέσος Αμερικανός κληρονομεί περίπου 1.500 δολάρια από τους παππούδες του. Αντίστοιχα, οι super rich μεταβιβάζουν εκατομμύρια στα εγγόνια τους.

Οι οικογένειες, όπως Πρίτζκερ (Hyatt Hotels), Ρίγκλεϊ και Μπέζος αξιοποιούν τα καταπιστεύματα, τα οποία φορολογούνται, μόνο μία φορά, για να μεταβιβάσουν τον πλούτο τους στις επόμενες γενιές. Δισεκατομμυριούχοι επιλέγουν τη συγκεκριμένη πρακτική για να παραμείνουν οι επιχειρήσεις στην οικογένειά τους και να προστατεύσουν τα περιουσιακά στοιχεία από τους πιστωτές.

Σύμφωνα μάλιστα, με τα όσα αναφέρει το BusinessInsider, η απαλλαγή του φόρου μεταβίβασης πρόκειται να μειωθεί στο μισό έως το τέλος του 2025.

Στην πράξη, οι κληρονόμοι δεν έχουν άμεση πρόσβαση στα περιουσιακά στοιχεία, παρ΄όλα αυτά, απολαμβάνουν τα έσοδα από τα καταπιστεύματα.

Ειδικοί, όπως ο δικηγόρος Κρίστοφερ Ντουλ, ανησυχούν αναφορικά με το μακροπρόθεσμο χρονικό πλαίσιο των καταπιστευμάτων. Πιστεύουν ότι η ιδέα των καταπιστευμάτων που διαρκούν χίλια χρόνια είναι δύσκολο να εφαρμοστεί και προτείνουν μια πιο ρεαλιστική προσέγγιση με διάρκεια 90 έως 100 ετών.

Για πολλούς, η δημιουργία καταπιστευμάτων αντιπροσωπεύει μια στρατηγική διαχείρισης πλούτου. Η εν λόγω πρακτική υποστηρίζει την μεταβίβαση της κληρονομιάς από γενιά σε γενιά προσφέροντας ταυτόχρονα, φορολογικές ελαφρύνσεις.

Διαβάστε ακόμη

Οταν ο Σαμαράς… συνάντησε τον Πολάκη και ο Νατσιός τον Κουτσούμπα, ο σόουμαν-κομπάρσος της Εφσυν και τα media, ο χαμένος παράδεισος των ΑΠΕ

WorkinGreece: Πάνω από 10.000 εργαζόμενοι από τρίτες χώρες ζητάνε να δουλέψουν στην Ελλάδα (pics)

Στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου το «μπρα ντε φερ» Viva – JP Morgan – Το χρονικό της αντιδικίας και οι αποστάσεις της fintech

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ