Μπορεί κάποιοι να αγαπούν να μισούν τους δισεκατομμυριούχους, ωστόσο κατά βάθος όλοι θα ήθελαν να γίνουν billionaires.

Πώς όμως μπορεί να γίνει αυτό; Το Business Insider παρουσιάζει έναν οδικό χάρτη για να γίνει κανείς δισεκατομμυριούχος. Όπως λέει, υπάρχουν τρεις νόμιμοι τρόποι:

Ο πρώτος είναι η κληρονομιά. Από τη φετινή λίστα του Forbes με τους 400 πλουσιότερους ανθρώπους στις ΗΠΑ , περίπου το 30% είναι κληρονόμοι.

Ο δεύτερος τρόπος είναι ο γάμος. Σύμφωνα με το Forbes, υπάρχουν 735 δισεκατομμυριούχοι στις Ηνωμένες Πολιτείες και οι περισσότεροι εξ αυτών είναι παντρεμένοι. Ωστόσο, ο γάμος ενδέχεται να είναι και κάτι προσωρινό.

Άρα, όπως υποστηρίζει το Business Insider, ο πιο ασφαλής τρόπος για να γίνετε δισεκατομμυριούχος είναι να βγάλετε αυτά τα χρήματα. Αυτός είναι και ο πιο συνηθισμένος τρόπος, καθώς, σύμφωνα με το Forbes, το 70% της λίστας των 400 πλουσιότερων είναι αυτοδημιούργητοι.

Βέβαια, το ερώτημα είναι πώς να βγάλει κανείς ένα δισεκατομμύριο δολάρια.

Πέραν εξαιρετικά σπανίων περιπτώσεων, είναι σχεδόν αδύνατο να κερδίσει ή να αποταμιεύσει κανείς τόσα χρήματα. Ακόμα και οι πιο καλοπληρωμένοι άνθρωποι δεν καταφέρνουν να βγάλουν ένα ή και περισσότερα δισεκατομμύρια δολάρια.

Η καλύτερη λύση είναι να αποκτήσει κανείς κάτι του οποίου η αξία θα φτάσει ή θα ξεπεράσει το ένα δισεκατομμύριο δολάρια. Αυτό, συνήθως, συμβαίνει με μετοχές σε εταιρείες.

Μπορεί κάποιοι δισεκατομμυριούχοι να παίρνουν μισθό, αλλά η περιουσία τους συνήθως προέρχεται από την αξία των μετοχών που κατέχουν. Για παράδειγμα, ο Γουόρεν Μπάφετ παίρνει 100.000 δολάρια το χρόνο από την Berkshire Hathaway. Όμως, η τεράστια περιουσία του προέρχεται από τις μετοχές που κατέχει στην κολοσσιαία εταιρεία επενδύσεων.

Άρα η συμβουλή του Business Insider είναι η εξής: δημιουργήστε ή αγοράστε κάτι το οποίο κάποια στιγμή θα αξίζει δισεκατομμύρια. Η λίστα του Forbes είναι γεμάτη από τέτοια παραδείγματα. Ανθρώπων, δηλαδή, και εταιρειών που ξεκίνησαν από το μηδέν και απέκτησαν τεράστια αξία. Παραδείγματα άπειρα: Tesla, Microsoft, Oracle, Google, Facebook, Bloomberg, Berkshire, Hathaway, Dell, Airbnb, Nike, Amazon, Walmart και πολλά άλλα.

Οι πιο πλούσιοι άνθρωποι της λίστας του Forbes έκαναν την περιουσία τους στον τεχνολογικό τομέα, ωστόσο υπάρχουν και δισεκατομμυριούχοι σε πολλούς άλλους τομείς: στην ψυχαγωγία, τη λιανική, τα τρόφιμα, το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, το ποδόσφαιρο, τα ακίνητα, τις ασφάλειες, την τηλεόραση, τα σούπερ μάρκετ, την κρουαζιέρα κ.ά. Ένας μάλιστα έγινε δισεκατομμυριούχος πουλώντας αντιπροσωπείες αυτοκινήτων.

Επίσης, πολλές από τις εταιρείες της λίστας του Forbes παράγουν αρκετούς δισεκατομμυριούχους. Πράγμα που σημαίνει ότι δεν είναι ανάγκη να ξεκινήσετε οι ίδιοι την εταιρεία σας, αρκεί να επενδύσετε στην κατάλληλη και να διατηρήσετε τα περιουσιακά σας στοιχεία έως ότου τα καταφέρετε.

Εν κατακλείδι, δε χρειάζεται να κληρονομήσετε ή να παντρευτείτε τα δισεκατομμύρια. Αρκεί να έχετε τη σωστή ιδέα ή να κάνετε την κατάλληλη επένδυση…

Διαβάστε ακόμη

Piraeus Securities για τράπεζες: Νέες υψηλότερες τιμές στόχοι και εκτιμήσεις για το 2024-2025 (πίνακες)

Μάχη κατά της ακρίβειας: Υπογράφηκαν οι υπουργικές αποφάσεις που εξειδικεύουν τα νέα μέτρα

ΔΙΜΕΑ: Προθεσμία 10 ημερών στις εταιρείες βρεφικού γάλακτος να δώσουν στοιχεία

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ