Διεθνή

Πώς είναι να τηλε-εργάζεσαι από τις Μαλδίβες – Μια… συνηθισμένη μέρα! (pics)

  • newsroom
maldives


Στις Μαλδίβες οι ψηφιακοί νομάδες έχουν την ευκαιρία να περνούν τις μέρες τους σε ένα υπερπολυτελές θέρετρο με θέα τον ωκεανό

Σίγουρα πολλοί από εμάς θα θέλαμε αυτή τη στιγμή να βρισκόμασταν σε ένα τροπικό νησί και να απολαμβάναμε ξέγνοιαστα τις διακοπές μας απαλλαγμένοι από τον Covid. Κι όμως, υπάρχουν μερικοί που έχουν ήδη καταφέρει να πραγματοποιήσουν αυτό το όνειρο.

Ο Καναδός ιδιοκτήτης επιχείρησης εστίασης, Νιλ Βαν Μπιρς και η σύζυγός του Σαρμέιν Σάντεζ, για παράδειγμα, αποφάσισαν να αγοράσουν ένα πακέτο διακοπών έναντι 30.000 δολαρίων με προορισμό τις μαγευτικές Μαλδίβες. Όπως μεταδίδει το BusinessInsider, από τον περασμένο Δεκέμβρη, το ζευγάρι περνά τις μέρες του σε ένα υπερπολυτελές θέρετρο με θέα τον ωκεανό συνδυάζοντας την τηλεργασία με την ψυχαγωγία και τη χαλάρωση.

Οι δυο τους σχεδίαζαν να επισκεφτούν τις Μαλδίβες το καλοκαίρι του 2020 ωστόσο, η απότομη αύξηση των κρουσμάτων και το δεύτερο κύμα της πανδημίας ανέκοψε τα σχέδια τους με την Καναδική κυβέρνηση να προχωρά στην απαγόρευση των ταξιδιών.

Τον Δεκέμβριο, οι περιορισμοί άρχισαν να χαλαρώνουν ενόψει των Χριστουγέννων και το ζευγάρι έψαχνε τον επόμενο ταξιδιωτικό προορισμό. Τότε είδαν την προσφορά για τις Μαλδίβες. «Ήξερα ότι δεν έχεις πολλές τέτοιες ευκαιρίες στη ζωή σου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Καναδός προσθέτοντας ότι είχε επισκεφθεί το συγκεκριμένο θέρετρο στο παρελθόν γεγονός που καθόρισε την απόφασή του για να κάνει την κράτηση.

Όλες οι δραστηριότητες γίνονται σε εξωτερικούς χώρους μειώνοντας αισθητά τις πιθανότητες διασποράς του ιού γεγονός ενθάρρυνε ακόμη περισσότερο το ζευγάρι να λάβει αυτή την απόφαση και να εγκατασταθεί στις Μαλδίβες. Μάλιστα, η διεύθυνση του ξενοδοχείου παρείχε σε όλους τους επισκέπτες το πρωτόκολλο ασφαλείας του και διαβεβαίωνε ότι «έχει λάβει επιπλέον μέτρα για να ανταποκρίνεται στις συμβουλές και στις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, της Υπηρεσίας Προστασίας Υγείας και των τοπικών αρχών στις Μαλδίβες».

Έτσι, ο Βαν Μπιρς συνέχισε να εργάζεται κανονικά απλώς από τις Μαλδίβες και με τη βοήθεια πλέον της τηλεργασίας. Έστησε το νέο του γραφείο σε ένα υπερπολυτελές δωμάτιο του ξενοδοχείου με θέα τον ωκεανό. Το μόνο μειονέκτημα που βρίσκει ο επιχειρηματίας είναι η διαφορά ώρας με τον Καναδά να είναι 12 ώρες πίσω. Μόλις τελειώσουν τα επαγγελματικά τηλεφωνήματα, το ζευγάρι περνά την υπόλοιπη μέρα εξερευνώντας το νησί και απολαμβάνει τις δραστηριότητες που τους προσφέρει το ξενοδοχείο όπως scuba diving και μαθήματα μαγειρικής.

Πολλές χώρες που στηρίζονταν στην τουριστική βιομηχανία εξαιτίας της πανδημίας έχουν στραφεί σε νέες εναλλακτικές πηγές τουρισμού προκειμένου να επιβιώσουν. Ένα μάλιστα από τα πιο hot trend των καιρών μας είναι σαφώς και οι ψηφιακοί νομάδες. Οι Μαλδίβες είναι μεταξύ πολλών χωρών που προσφέρουν διάφορα προνόμια προκειμένου να προσελκύσουν ψηφιακούς νομάδες – πολίτες δηλαδή από διάφορα μέρη του πλανήτη που θα την επιλέξουν για να εργαστούν από εκεί μέσω τηλεργασίας. Οι ταξιδιώτες μπορούν να εισέλθουν στη χώρα με βίζα 30 ημερών, η οποία μπορεί να παραταθεί σε 90 ημέρες.

Το πρόγραμμα Global Citizen Concierge που ξεκίνησε από τα νησιά Κέιμαν επιτρέπει στους ταξιδιώτες να εργάζονται εκεί από απόσταση για έως και 24 μήνες. Πολλές μάλιστα είναι οι χώρες έχουν επίσης προωθήσει πρωτοβουλίες που επιτρέπουν την εξ αποστάσεως εργασία. Ο Βαν Μπιρς και η σύζυγός του σχεδιάζουν να επιστρέψουν τον Μάρτιο για λίγο στον Καναδά ενώ το καλοκαίρι πρόκειται να το περάσουν στις Μαλδίβες.

 

 

Διαβάστε ακόμη:

Η «λούφα» της Folli Follie στη Βουλή, η βουλγαρική επέλαση στα γηροκομεία και τα σκαρπίνια του Στρατού

Ελληνικό: Οικονομικό κλείσιμο της συναλλαγής μεταξύ Lamda-ΤΑΙΠΕΔ «τους επόμενους μήνες» βλέπει η Κομισιόν

FSRU Αλεξανδρούπολης: Πιο «κοντά» η τελική επενδυτική απόφαση

Απόρρητο Απόρρητο