Διεθνή

Πρόεδρος Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου: Προσοχή στις δηλώσεις Τζόνσον για τον κορωνοϊό

  • newsroom


Ο Φρανκ Ούλριχ Μοντγκόμερι αμφισβητεί τις βρετανικές ανακοινώσεις σχετικά με την ταχύτητα της νέας μετάλλαξης του κορωνοϊού

Ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου Φρανκ Ούλριχ Μοντγκόμερι αμφισβητεί τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον ότι η νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού θα μπορούσε να είναι έως και 70% πιο μεταδοτική από τον προηγούμενο ιό.

«Πρέπει να αντιμετωπίζουμε όλες τις δηλώσεις του κ. Τζόνσον με εξαιρετική προσοχή. Εν τούτοις, αν αληθεύει η δήλωσή του ότι η νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού θα μπορούσε να είναι έως και 70% πιο μεταδοτική από τον προηγούμενο ιό, τότε αυτό σημαίνει μόνο ότι τα μέτρα προστασίας μας είναι κατά 70% πιο σημαντικά», είπε ο Μοντγκόμερι σε συνέντευξή του, η οποία θα δημοσιευτεί στα αυριανά (22/12) φύλλα των εφημερίδων του «Δικτύου Συντακτών της Γερμανίας (Redaktionsnetzwerk Deutschland / RND).

«Ο καλύτερος τρόπος για την πρόληψη της εξάπλωσης του ιού είναι να περιοριστούν οι επαφές και να τηρούνται οι κανόνες απόστασης και υγιεινής. Για το γεγονός ότι η νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού εξαπλώνεται αυτή τη στιγμή στη νοτιοανατολική Αγγλία, ευθύνεται κυρίως η αμέλεια των ανθρώπων εκεί. Οι μεταλλάξεις ιών είναι κάτι εντελώς φυσιολογικό και τις βλέπουμε επίσης ξανά και ξανά σε άλλους παθογόνους ιούς», πρόσθεσε ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου.

«Μόνο η φαρμακευτική εταιρεία Biontech έχει ήδη δοκιμάσει το εμβόλιό της σε 19 μεταλλάξεις κορωνοϊού και το εμβόλιο έδρασε σε καθεμία από αυτές τις παραλλαγές. Η μετάλλαξη επηρεάζει μόνο μέρος μιας πρωτεΐνης στην επιφάνεια του ιού, αλλά το εμβόλιο στοχεύει σε όλη την πρωτεΐνη», τόνισε στη συνέντευξή του ο Μοντγκόμερι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη

Κομισιόν: «Ναι» στη συγχώνευση των 38 δισ. δολαρίων για Fiat και Peugeot

Forthnet: Σε διαπραγμάτευση 85,18 εκατ. νέες μετοχές από τη μετατροπή ΜΟΔ

Νέα μέτρα στήριξης των ναυτικών, των νησιωτών και της ακτοπλοΐας

 

Απόρρητο Απόρρητο