Περισσότερο «φως» στον τρόπο με τον οποίο λειτουργούσε η ομάδα των Φραντσέσκο Τζιόρτζι και Αντόνιο Παντζέρι, τα πρόσωπα που πρωταγωνιστούν στο Qatargate ρίχνουν, σύμφωνα με δημοσίευμα της La Repubblica, οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές και τα κινητά τηλέφωνα του συντρόφου της Εύας Καϊλή που κατέσχεσαν οι βελγικές αρχές μετά την επιχείρηση της 9ης Δεκεμβρίου.

«Οι υπολογιστές και τα κινητά ξεκίνησαν να “μιλάνε” και να επιβεβαιώνουν στις βελγικές αρχές αυτό για το οποίο ήταν βέβαιες: ότι ήταν ο Τζιόρτζι που διηύθυνε, πιθανότατα εξ ονόματος του Παντζέρι, τις πιο κρίσιμες ψηφοφορίες για το Κατάρ και το Μαρόκο. Αυτός ήταν που αποφάσιζε ποιο ψήφισμα θα έπρεπε να περάσει και ποιο όχι και αυτός που έδινε τις οδηγίες για τις ψηφοφορίες» αναφέρει η ιταλική εφημερίδα.

«Ήταν μια συνηθισμένη διαδρομή γιατί σε ορισμένα ζητήματα ήταν ο Κοτζολίνο (σ.σ. ο ευρωβουλευτής των Σοσιαλδημοκρατών που επίσης ερευνάται για το Κατάρ-gate) που έδινε τις οδηγίες. Αλλά δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι το σπίτι του Τζιόρτζι ήταν γεμάτο χαρτονομίσματα» λέει χαρακτηριστικά στη La Repubblica ευρωβουλευτής του S&D.

Σύμφωνα με την δικογραφία που έχει σχηματιστεί, αποτέλεσμα της δράσης αυτής του συντρόφου της Εύας Καϊλή ήταν να ανέβει στην ιεραρχία ολόκληρου του Σοσιαλιστικού και Δημοκρατικού κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Στο δημοσίευμα, μάλιστα, γίνεται αναφορά ως παράδειγμα ενός κειμένου υπέρ του Κατάρ που απορρίφθηκε από το κόμμα αλλά υποβλήθηκε εκ νέου ως τροπολογία από τον Τζιόρτζι δια μέσου του Πιέτρο Μπαρτόλο, ο γιος του οποίου εργαζόταν για μήνες στην ΜΚΟ του Παντζέρι. Παράλληλα στο δημοσίευμα υπενθυμίζεται η περίπτωση της ψήφου της Εύας Καϊλή σε επιτροπή στην οποία δεν ήταν μέλος.

Διαβάστε τη συνέχεια στο protothema