Σημαντικές ελλείψεις σε μπύρα έχει αρχίσει να αντιμετωπίζει η Ρωσία λόγω των κυρώσεων που της έχουν επιβάλει ΕΕ και ΗΠΑ για τον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά και λόγω της αποχώρησης πολλών εταιρειών από τη χώρα.

Όπως αναφέρει το Reuters, τουλάχιστον 100 μέρες μετά την έναρξη του πολέμου οι παμπ στη Ρωσία εξακολουθούν να διαθέτουν αλκοόλ ξένης προέλευσης, ωστόσο τα αποθέματά τους έχουν αρχίσει να μειώνονται σοβαρά.

«Όταν όλα ξεκίνησαν, κάποιες παμπ είχαν συγκεντρώσει μεγάλο στοκ. Αλλά από ό,τι γνωρίζω, μετά τις 24 Φεβρουαρίου δεν έχουν γίνει κανούργιες παραλαβές», είπε στο Reuters ο Αλεξάντερ Σκρίπκιν, που διευθύνει δύο μπαρ στη Μόσχα.

«Η κατάσταση σε ό,τι αφορά τις μπύρες δεν είναι καθόλου υγιής», ανέφερε ο 36χρονος Αντόν, που εργάζεται σε κρατικό οικονομικό οργανισμό στη Μόσχα.

«Χωρίς να αναφερθώ στην Paulaner, την Pilsner Urquell και άλλες ωραίες γεύσεις, δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι η ρωσική μπύρα ήρθε για να μείνει. Υπάρχουν προβλήματα όχι μόνο με τις εισαγωγές, αλλά ακόμη και με την εισαγωγή λυκίσκου», συμπλήρωσε.

Οι παραγωγοί μπύρας στη Ρωσία βασίζονται κατά πολύ στις εισαγωγές πρώτων υλών όπως ο λυκίσκος, ενώ σύμφωνα με την ένωση παραγωγών μπύρας της χώρας αυτή τη στιγμή η περίπλοκη διαδικασία αποστολής χρημάτων σε προμηθευτές στην Ευρώπη και την Αμερική, καθώς και οι διαταραχές στην εφοδιαστική αλυσίδα, είναι τα πιο δύσκολα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Διαβάστε ακόμη

Sun of a Beach: Το ελληνικό brand που γοητεύει τους Γερμανούς (pic)

Μorgan Stanley: Τα επίπεδα ρεκόρ στην αμερικανική αγορά κατοικίας δεν είναι «φούσκα»

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: 3 ευρωβουλευτές απειλούν με πρόταση μομφής εναντίον της