Η Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Οικονομικής Παρακολούθησης (Rosfinmonitoring) ανακοίνωσε την Τρίτη ότι πρόσθεσε τη Meta Platforms (μητρική των Facebook και Instragram) στον κατάλογο «τρομοκρατικών» και «εξτρεμιστικών» οργανώσεων.

Οι εταιρείες που βρίσκονται στον συγκεκριμένο κατάλογο, έρχονται αντιμέτωπες με «πάγωμα» των κεφαλαίων τους στη Ρωσία, καθώς οι τράπεζες είναι υποχρεωμένες να σταματήσουν να τις εξυπηρετούν, σύμφωνα με το Interfax.

Η Ρωσία μπλόκαρε τον Μάρτιο την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Facebook της Meta, ενώ ακολούθησε ο περιορισμός της πρόσβασης στο Instagram.

Δικαστήριο της Μόσχας είχε απορρίψει τον Ιούνιο την έφεση που είχε υποβάλει η εταιρεία Meta, κατά της απόφασης που είχε εκδοθεί τον Μάρτιο, σύμφωνα με την οποία κρίθηκε ένοχη για «εξτρεμιστική δραστηριότητα» στην Ρωσία. Στο δικαστήριο ο δικηγόρος της Meta είχε δηλώσει ότι η πλατφόρμα δεν διενεργεί εξτρεμιστικές δραστηριότητες και είναι κατά της ρωσοφοβίας.

Διαβάστε ακομη

ΔΝΤ για ελληνική οικονομία: «Βλέπει» ανάπτυξη κατά 5,2% το 2022

Ε. Ράιχελ (Γερμανός πρέσβης στην Ελλάδα): Η ελληνική κυριαρχία δεν αμφισβητείται – Γιατί απορρίπτουμε το πλαφόν στο φυσικό αέριο

Σόιμπλε προς Γερμανούς: Αν κρυώνετε, φορέστε ένα ή δύο πουλόβερ – Τι είπε για τον Πούτιν