Διεθνή

Samsung: Και πάλι 1η – Ξεπέρασε την Apple στις πωλήσεις smartphones το α΄ τρίμηνο

  • newsroom


Οι παραγγελίες παγκοσμίως αυξήθηκαν κατά 27% στα 347 εκατ. τηλέφωνα κατά το α΄ τρίμηνο του τρέχοντος έτους - Τι έκαναν οι υπόλοιποι ανταγωνιστές

Το «στέμμα» της εταιρείας με τις περισσότερες πωλήσεις smartphones στον κόσμο πήρε πίσω η Samsung, τουλάχιστον για το πρώτο τρίμηνο του 2021, «εκθρονίζοντας» την Apple από την πρώτη θέση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, οι παραγγελίες παγκοσμίως αυξήθηκαν κατά 27% στα 347 εκατ. τηλέφωνα κατά το α΄ τρίμηνο του τρέχοντος έτους, καθώς η επιστροφή της κινεζικής οικονομίας σε κανονικούς ρυθμούς μετά την περιπέτεια της πανδημίας του κορονοϊού και η ταχεία πρόοδος του προγράμματος εμβολιασμού στις ΗΠΑ, ενέτειναν το κλίμα αισιοδοξίας για ισχυρή οικονομική ανάκαμψη.

Για τη νοτιοκορεάτικη εταιρεία οι παραγγελίες ανήλθαν στα 76,5 εκατ. smartphones στο τρίμηνο, νούμερο που ισοδυναμεί με το 22% της παγκόσμιας αγοράς, σύμφωνα με την Canalys. Κατά τους πρώτους τρεις μήνες του 2021, τα κέρδη από τις πωλήσεις κινητών, πραγματοποίησαν άλμα 66%, χάρη στις ισχυρές πωλήσεις της κορυφαίας σειράς smartphone, Galaxy S21.

Οι παραγγελίες των iPhones της Apple έφθασαν στα 52,4 εκατ. κατά την περίοδο Ιανουαρίου – Μαρτίου, πέφτοντας στη δεύτερη θέση με μερίδιο αγοράς 15%. Η Apple κατέγραψε ρεκόρ όσον αγορά το μερίδιο αγοράς στις ΗΠΑ, την Κίνα, την Ινδία και την Ιαπωνία, σύμφωνα με την Counterpoint, η οποία σημειώνει επίσης ότι το iPhone Pro Max ήταν το τηλέφωνο με τις περισσότερες πωλήσεις στις ΗΠΑ.

Οι υπόλοιποι ανταγωνιστές

Στην τρίτη θέση ανέβηκε η κινεζική Xiaomi χάρη στην καλύτερη ιστορικά τριμηνιαία επίδοσή της, καθώς οι παραγγελίες της εταιρείας αυξήθηκαν 62% στα 49 εκατ. τηλέφωνα και το μερίδιο αγοράς της αυξήθηκε στο 14%. Οι παραγγελίες αυξήθηκαν επίσης για τις κινεζικές Oppo και Vivo, ενώ η Huawei, η οποία κάποια στιγμή πέρυσι ήταν πρώτη σε πωλήσεις, έπεσε στην έβδομη θέση, εν μέρει εξαιτίας των αμερικανικών κυρώσεων, αλλά και την πώληση της Honor.

Οι πωλήσεις των smartphones έχουν αυξηθεί τον τελευταίο χρόνο καθώς οι καταναλωτές έμειναν εγκλεισμένοι στα σπίτια τους και εργάσθηκαν από αυτά. Ομως, η αγοραστική αυτή φρενίτιδα, προκάλεσε έλλειψη σε ημιαγωγούς σε όλο τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμα

Μια εξαγορά ρουμάνικης ασφαλιστικής με τις ευλογίες της Εκκλησίας της Ελλάδος

Ερντογάν: Κάνει πίσω στις επιταγές, επιμένει για το αλκοόλ – και τον αψηφούν

Σε αυτά τα ελβετικά καντόνια ένας στους 8 κατοίκους είναι… εκατομμυριούχος

Απόρρητο Απόρρητο