Υπό αναθεώρηση για πιθανή υποβάθμιση, λόγω των μακροπρόθεσμων κινδύνων που συνδέονται με την υπέρβαση του «ταβανιού» του χρέους, έθεσε ο οίκος Scope Ratings το αξιόχρεο των ΗΠΑ.

Ο διεθνής οίκος υποστήριξε ότι οι επαναλαμβανόμενες κρίσεις για το θέμα του ανώτατου ορίου χρέους έχουν οδηγήσει το αμερικανικό κράτος σε δυσχέρεια αποπληρωμής του χρέους του, προσθέτοντας ότι η αμερικανική κυβέρνηση εξαρτάται πλέον από το Κογκρέσο και τη βούληση του να περέμβει για να εξασφαλίσει την πλήρη και έγκαιρη κάλυψη των υποχρεώσεων του κράτους.

Η αύξηση της πολιτικής πόλωσης και τα αυξημένα ομοσπονδιακά ελλείμματα, τα επόμενα χρόνια, είναι επίσης ανάμεσα στις αιτίες που επικαλείται η Scope Ratings για την αρνητική αξιολόγηση της.

Θυμίζουμε ότι οι ΗΠΑ έφτασαν στο ανώτατο όριο δανεισμού των 31,4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων τον Ιανουάριο. Έκτοτε, παρά τις διμερείς διαπραγματεύσεις μεταξύ Λευκού Οίκου και Κογκρέσου, δεν έχει επέλθει ακόμη συμφωνία. Η υπουργός Οικονομικών, Τζάνετ Γέλεν δήλωσε πρόσφατα πως το κράτος απειλείται να… κατεβάσει «ρολά» από τις αρχές Ιουνίου, καθώς κινδυνεύει να μην μπορεί να καλύψει τις υποχρεώσεις του.

Η Scope έθεσε επίσης τις βραχυπρόθεσμες αξιολογήσεις εκδοτών S-1+ των Ηνωμένων Πολιτειών σε τοπικό και ξένο νόμισμα υπό αναθεώρηση για υποβάθμιση.

Διαβάστε ακόμη

Ρεύμα: Επεκτείνονται οι κρυφές χρεώσεις και στα τέλη διανομής του νυχτερινού τιμολογίου

Γιώργος Οικονόμου: Ο εφοπλιστής που δουλεύει με τους Ρώσους, οι βίλες στο Saint Barth, η συλλογή τέχνης και το «Barracuda» (pics)

Ποια μέτρα για τα ακίνητα εξετάζουν τα πολιτικά κόμματα

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ