Διεθνή

Σε ποια χώρα ξέμειναν από πατάτες – Τρία αεροπλάνα θα λύσουν το πρόβλημα

  • newsroom


Οι μειωμένες εισαγωγές από τον Καναδά και οι περιορισμοί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού έχουν κάνει τις πατάτες «είδος προς εξαφάνιση»

Έλλειψη από τηγανιτές πατάτες φαίνεται να έχει η Ιαπωνία, με την αλυσίδα εστιατορίων McDonald’s να προστρέχει στην «αμερικανική βοήθεια» προκειμένου να καλύψει τις τοπικές ανάγκες.

Η αιτίες για τις ελλείψεις δεν είναι άλλες από τις μεγάλης έκτασης πλημμύρες κοντά στο Βανκούβερ, αλλά και την παγκόσμια αναστάτωση στις εφοδιαστικές αλυσίδες που έχει προκαλέσει η πανδημία. Συνεπώς παρατηρούνται υπάρχουν καθυστερήσεις στον εφοδιασμό τους και στη νησιωτική χώρα της Ανατολικής Ασίας υπάρχει σημαντική έλλειψη.

Προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα τρία αεροπλάνα γεμάτα με πατάτες από τις ΗΠΑ αναμένεται να προσγειωθούν εκεί, για χάρη των τοπικών καταστημάτων McDonald’s.

Τρία Boeing 747 πετούν για Ιαπωνία

«Η Flexport (αμερικανική εταιρεία διαμετακόμισης φορτίων) μόλις συμφώνησε να μεταφέρει με τρία Boeing 747 φορτία πατάτας στην Ιαπωνία για να βοηθήσει με την έλλειψη των τηγανιτών πατατών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ράιαν Πίτερσεν, διευθυντής της εταιρείας σε Tweet του, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Σημειώνεται, ότι η γνωστή αλυσίδα γρήγορου φαγητού ανακοίνωσε στις 21 Δεκέμβρη ότι για ένα διάστημα θα διέθετε τηγανιτές πατάτες μόνο σε μικρές μερίδες, λόγω των μειωμένων εισαγωγών από τον Καναδά.

Μετά τη συγκεκριμένη ανακοίνωση, η ιαπωνική τηλεόραση έδειξε καταναλωτές να σχηματίζουν μεγάλες ουρές σε ένα από τα εστιατόρια στο Τόκιο, οι οποίοι έσπευσαν να απολαύσουν μία μεγάλη μερίδα.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της εταιρεάις ότι το πρόβλημα προμήθειας θα έχει επιλυθεί πολύ σύντομα.

Διαβάστε ακόμα:

Οι «Greeks» έβγαλαν από τα ταμεία τους 7,5 δισ. δολάρια το 2021 για αγορές πλοίων

Taizoon Khorakiwala: Ο Ινδός εκατομμυριούχος που «σαρώνει» στα ελληνικά τρόφιμα

Το εφοπλιστικό κάλεσμα του ζεύγους Κούστα (pics)