search icon

Διεθνή

Συνεργασία από NASA και Πεντάγωνο για να μεταφέρουν αστροναύτες στον Άρη

Το Πεντάγωνο και η NASA ετοιμάζουν πυρηνοκίνητο πύραυλο που θα μειώσει σημαντικά το χρόνο του ταξιδιού προς τον πλανήτη Άρη

Τη συνεργασία της με το Πεντάγωνο για την ανάπτυξη ενός πυρηνοκίνητου πυραύλου που θα μεταφέρει αστροναύτες στον Άρη, ανακοίνωσε η αμερικανική διαστημική υπηρεσία (NASA).

Ο επικεφαλής της NASA Μπιλ Νέλσον δήλωσε ότι η συνεργασία με την Υπηρεσία Προηγμένων Ερευνητικών Προγραμμάτων Άμυνας (DARPA) αποσκοπεί στην ανάπτυξη πυραύλου με πυρηνική θερμική πρόωση (NTP), ο οποίος υπολογίζεται ότι θα είναι έτοιμος να δοκιμαστεί το 2027.

Σύμφωνα με τη NASA, ο εν λόγω πυρηνοκίνητος πύραυλος θα είναι 3-4 φορές ισχυρότερος από εκείνους που χρησιμοποιούν συμβατικά καύσιμα και θα μειώσει σημαντικά το χρόνο του ταξιδιού προς τον Κόκκινο Πλανήτη.

«Η DARPA και η NASA έχουν μακρά ιστορία επιτυχημένων συνεργασιών», ανέφερε από την πλευρά της η διευθύντρια της ερευνητικής υπηρεσίας του Πενταγώνου Στέφανι Τόμκινς, επικαλούμενη ως παράδειγμα τους πυραύλους Saturn V για τις αποστολές Apollo στη Σελήνη.

Η ανάπτυξη του προηγμένου προωθητικού πυραύλου «θα είναι κρίσιμη για την ταχύτερη και ασφαλέστερη μεταφορά εξοπλισμού στη Σελήνη και, εν συνεχεία, αστροναυτών στον Άρη», συμπλήρωσε.

Διαβάστε ακόμα

Ο ΣυΡιζΑΜΜΟΣ, οι εκλογές, το CVC και η Vodafone, ο πρώην Πρόεδρος του ΣΕΒ, τα χρέη και ο πλειστηριασμός

D-day για τους πλειστηριασμούς από servicers – Η ακρόαση στον Άρειο Πάγο και ο ηθικός κίνδυνος

 

Οι κίνδυνοι της κάλπης για την οικονομία – Τα στοιχήματα του 2023

Exit mobile version