Το Ιράν θα επιτρέπει τη διέλευση έως 15 πλοίων την ημέρα από τα Στενά του Ορμούζ, με βάση τη συμφωνία εκεχειρίας που κατέληξε με τις ΗΠΑ, τόνισε σήμερα μια μη κατονομαζόμενη υψηλόβαθμη ιρανική πηγή στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.
Σύμφωνα με δεδομένα εταιρειών ανάλυσης ναυτιλιακών στοιχείων, των Kpler, Lloyd’s List Intelligence και Signal Ocean, τις τελευταίες 24 ώρες ένα δεξαμενόπλοιο μεταφοράς πετρελαιοειδών και πέντε άλλα πλοία μεταφοράς ξηρού χύδην φορτίου διέσχισαν τα Στενά, παρά τη συμφωνία εκεχειρίας.
Η κυκλοφορία μέσω των Στενού έχει ουσιαστικά σταματήσει, με ελάχιστη κίνηση από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος ΗΠΑ-Ισραήλ κατά του Ιράν στις 28 Φεβρουαρίου και με λίγες διελεύσεις να γίνονται ημερησίως, σύμφωνα με τα στοιχεία
Αυτό συγκρίνεται με έναν μέσο όρο 140 πλοίων που διέσχιζαν καθημερινά τα Στενά πριν την έναρξη του πολέμου στις 28 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με εκτιμήσεις της αγοράς.
Διαβάστε ακόμη
Fuel Pass III: Ξεπέρασαν το 1 εκατ. οι αιτήσεις – «Τρέχουν» και σήμερα οι πληρωμές
Ορμούζ: Γιατί η Τεχεράνη διατηρεί ως διαπραγματευτικό όπλο τον έλεγχο της ναυσιπλοΐας
Η συμπεριφορά που κρύβει υψηλό IQ
Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο Θέμα
Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.