Το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό θα συνοδεύει τα εμπορικά πλοία στην διέλευσή τους από τα Στενά του Ορμούζ «όταν θα είναι λογικό», δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ Κρις Ράιτ μία εβδομάδα μετά την έναρξη του πολέμου στην Μέση Ανατολή.

«Όταν θα είναι λογικό, θα συνοδεύουμε τα πλοία διαμέσου του στενού και θα διασφαλίσουμε την επανάληψη της ροής της ενέργειας», δήλωσε ο αμερικανός υπουργός στο Fox News την ώρα που η κυκλοφορία των τάνκερ μέσω του Στενού του Ορμούζ έχει μειωθεί κατά 90% σε διάστημα μίας εβδομάδας, σύμφωνα με την Kpler.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την Τρίτη με μήνυμά του στο Truth Social ότι το αμερικανικό ναυτικό θα μπορούσε «μόλις γίνει δυνατόν» να συνοδεύει τα πλοία κατά την διέλευσή τους από το στρατηγικό πέρασμα «αν παραστεί ανάγκη».

Διαβάστε ακόμη

Στενά του Ορμούζ: Πώς Κίνα, Ινδία και Ρωσία επηρεάζουν τη νέα ενεργειακή εξίσωση και τις τιμές πετρελαίου

Δραματική προειδοποίηση Κατάρ: Ο πόλεμος θα υποχρεώσει τον Κόλπο να σταματήσει τις εξαγωγές πετρελαίου μέσα σε λίγες μέρες

Ασθενέστερη ανάπτυξη στην Ευρωζώνη στο τέλος του 2025 – Οι εξελίξεις στη Μ. Ανατολή εντείνουν την αβεβαιότητα

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο Θέμα