Ο Τσάρλι Μάνγκερ, ο οποίος εκτός από αντιπρόεδρος της Berkshire Hathaway και «δεξί χέρι» του Γουόρεν Μπάφετ ανήκει επίσης, και στο διοικητικό συμβούλιο της Daily Journal, αποκάλυψε στην ετήσια συνέλευση των μετόχων της εταιρείας, ποιο είναι το μεγαλύτερο επενδυτικό λάθος που έκανε στη ζωή του.

Πιο συγκεκριμένα, και σύμφωνα με δημοσίευμα του thestreet, χαρακτηρίζει την κινεζική εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου και τεχνολογίας Alibaba ως μία από τις μεγαλύτερες «επενδυτικές γκάφες» του.

«Θεωρώ την Alibaba ως ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που έκανα ποτέ», ανέφερε ο Μάνγκερ«Σκεπτόμενος την Alibaba, με γοήτευσε η θέση τους στο κινεζικό Διαδίκτυο αλλά δεν σταμάτησα να πιστεύω πως «είναι ακόμα ένας καταραμένος λιανοπωλητής», προσθέτει. Ο Μάνγκερ αναφέρθηκε επίσης στην ομιλία που έδωσε ο συνιδρυτής της Alibaba και πρώην εκτελεστικός πρόεδρος Τζακ Μα τον Οκτώβριο του 2020, η οποία υποστήριξε ότι προκάλεσε μια μακρά, απότομη πτώση της αξίας της μετοχής της.

«Ανόητη κίνηση», δηλώνει ο Μάνγκερ. «Ο Τζακ Μα οδήγησε την Alibaba σε ύφεση». Η ομιλία στην οποία αναφέρθηκε ο Μάνγκερ έλαβε χώρα στο ετήσιο φόρουμ για τις χρηματοοικονομικές αγορές της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας. Υπενθυμίζεται πως τότε, ο Μα επέκρινε τις ρυθμιστικές αρχές και τις τράπεζες της Κίνας. Από την πλευρά της, η Κίνα αντέδρασε ξεκινώντας μια αντιμονοπωλιακή έρευνα για την Alibaba τον Δεκέμβριο του 2020, η οποία έπληξε σοβαρά τις δραστηριότητές της.

Διαβάστε ακόμη

Σπύρος Ζολώτας: Ακαδημία επιθεωρητών δημιουργεί ο ιταλικός νηογνώμονας στον Πειραιά

10 κορυφαία ελληνικά Viognier – Φινέτσα, αρώματα φρούτων και γλυκών λουλουδιών

Γιατί είναι σπουδαίος ο πίνακας “Number 17A” του Τζάκσον Πόλοκ, των 200 εκατ. δολαρίων