Στις φιλανθρωπίες το γύρισε ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της Amazon, Τζεφ Μπέζος, ο οποίος μετά την παραίτησή του -τον Ιούλιο- από διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, έχει προχωρήσει σε δωρεές συνολικού ύψους 600 εκατ. δολαρίων.

Ο 57χρονος δισεκατομμυριούχος προχώρησε σε δωρεά 100 εκατ. στο Ίδρυμα Ομπάμα, η μεγαλύτερη χορηγία που έχει λάβει μέχρι σήμερα η φιλανθρωπική οργάνωση του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

Μερικές ημέρες πριν την πραγματοποίηση της 11 λεπτών πτήσης της Blue Origin στο διάστημα, ο μεγιστάνας είχε ανακοινώσει δωρεά 200 εκατ. δολαρίων στο

Μέρες πριν ολοκληρώσει την πτήση 11 λεπτών στο διάστημα μέσω της εταιρείας του Blue Origin, ο Bezos ανακοίνωσε δωρεά 200 εκατομμυρίων δολαρίων στο Smithsonian National Air and Space Museum, με το μεγαλύτερο μέρος να προορίζεται για την ίδρυση του Bezos Learning Center.

Μετά το ταξίδι ανακοίνωσε ότι θα δώσει 100 εκατομμύρια δολάρια στον Βαν Τζόουνς ιδρυτή της Dream Corps, και στον σεφ Χοσέ Αντρές, συνιδρυτή του World Central Kitchen, το οποίο βοηθά στη διατροφή των ανθρώπων σε περιοχές που έχουν πληγεί από την καταστροφή.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index, η περιουσία του Μπέζος ανέρχεται στα 209,9 δισεκατομμύρια δολάρια.

Διαβάστε περισσότερα

Μετά την ενεργειακή κρίση, έρχεται η διατροφική

(Ξανα)πωλείται στην Ομόνοια το ξενοδοχείο Ηνίοχος που πούλησε το ΤΑΙΠΕΔ το 2018

Έκτακτο επίδομα: Ποιοι οι δικαιούχοι για τα €250 – Πόσα θα πάρουν οι υγειονομικοί