Έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε που, ο Μαρκ Κιούμπαν κατάφερε να ιδρύσει την πρώτη του επιχείρηση. Στην αρχή της καριέρας του, ο επιχειρηματίας είχε εργαστεί ως πωλητής σε μια εταιρεία λογισμικού. Απέκτησε την απαραίτητη εμπειρία και τεχνογνωσία προκειμένου να χτίσει λίγο αργότερα, τον μεταπωλητή λογισμικού MicroSolutions.

Δημιούργησε έτσι, μια ισχυρή εταιρεία στον κλάδο καταφέρνοντας να κερδίσει τουλάχιστον, 30 εκατομμύρια δολάρια σε ετήσια έσοδα. Αφού πούλησε την εταιρεία για ένα αρκετά μεγάλο ποσό, εργάστηκε με τους επιχειρηματικούς εταίρους του για να λανσάρει τη Broadcast.com το 1995. Ήταν η πρώτη εταιρεία που έκανε ζωντανή μετάδοση μιας εκπομπής στο κοινό.

Στη συνέχεια, ο Κιούμπαν εξαγόρασε τη Yahoo για 5,7 δισεκατομμύρια δολάρια. Από το 2000, είναι επίσης, ιδιοκτήτης της ομάδας του ΝΒΑ Ντάλας Μάβερικς. Με τα χρόνια, ο διάσημος επιχειρηματίας έχει πραγματοποιήσει εξωφρενικές αγορές. Σύμφωνα μάλιστα, με τα όσα μεταδίδει το therichest, ο Κιούμπαν είναι επίσης, αγοραστής ακριβών τζετ.

Gulfstream G550

Πιο αναλυτικά, ο Κιούμπαν αγόρασε ένα Gulfstream G550 για 40 εκατομμύρια δολάρια. Σύμφωνα μάλιστα, με δημοσιεύματα, η συγκεκριμένη αγοραπωλησία καταγράφηκε στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες ως η μεγαλύτερη μεμονωμένη συναλλαγή ηλεκτρονικού εμπορίου. Ο Κιούμπαν τη χαρακτήρισε ως την πιο έξυπνη αγορά της ζωής του.

Το Gulfstream G550 κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2003. Μπορεί να μεταφέρει έως και 19 επιβάτες. Διαθέτει αποτελεσματική ταχύτητα πλεύσης μαζί με αυτονομία 6.750 μιλίων. Το εντυπωσιακό ιδιωτικό τζετ χωρίζεται σε τρεις ζώνες καμπίνας για να προσφέρει άνεση στους επιβάτες. Ο Κιούμπαν δήλωσε ότι ένας από τους λόγους για τους οποίους αγόρασε το ιδιωτικό τζετ ήταν για να μειώσει τις ώρες ταξιδιού κατά τις μετακινήσεις του.

The Mavericks Boeing 757

Λίγο μετά την αγορά του Gulfstream G550, ο Κιούμπαν προχώρησε σε μία ακόμη, μεγάλη επένδυση. Το 2000, αγόρασε για τους Dallas Mavericks το Mavericks Boeing 757 έναντι του ποσού των 285 εκατομμυρίων δολαρίων. Στη συνέχεια, θέλησε να το ανακαινίσει.

Boeing 767-200

Μετά την επιτυχία της ανακαίνισης του Boeing 757 για τους Dallas Mavericks, ο Κιούμπαν συνίδρυσε την MLW Air το 2007. Η εταιρεία ιδρύθηκε για να σχεδιάσει πολυτελή ιδιωτικά τζετ και να προσφέρει κορυφαίες υπηρεσίες πρώτης κατηγορίας. Μία από τις νεότερες αγορές της MLW Air είναι ένα Boeing 767-200.

Διαβάστε ακόμη

Ενα ταξίδι ζωής στην Παναμερικάνα των 48000 χιλιομέτρων. Αλάσκα – Αργεντινή: Διασχίζοντας τη ραχοκοκαλιά του πλανήτη

Η ιστορία πίσω από την εντυπωσιακή κατοικία “D2” στο Ψυχικό – Μια περίκλειστη ιδιωτική όαση στον αστικό ιστό

Η πρώτη gallery αρχιτεκτονικής στην Αθήνα είναι γεγονός