Η Ανν Χάιατ εργάστηκε για πολλά χρόνια, ως εκτελεστική βοηθός των Τζεφ Μπέζος, Μαρίσσα Μάγιερ καθώς και ως επικεφαλής προσωπικού του Έρικ Σμιντ. Πρόσφατα, κυκλοφόρησε το δικό της βιβλίο με τίτλο «Bet on Yourself» στο οποίο αποκαλύπτει tips για να εξελιχθεί κανείς επαγγελματικά.  

Ο ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος, προσέλαβε τη Χάιατ το 2002. Συνεργάστηκαν μέχρι το 2005, όταν εκείνη αποφάσισε να αφοσιωθεί στο διδακτορικό της. Το 2006, εντάχθηκε στο δυναμικό της Google όπου και παρέμεινε για 12 ολόκληρα χρόνια.

Πρώτα, εργάστηκε για την Μέγιερ – αντιπρόεδρο και αργότερα διευθύνουσα σύμβουλο της Yahoo – και ύστερα, στο πλευρό του Σμιντ, τον τότε Ceo της Google. Η Χάιατ έχει τώρα τη δική της συμβουλευτική εταιρεία στην οποία παρέχει υπηρεσίες και καθοδήγηση σε CEOs.

Τι συμβουλεύει

«Κάθε φορά που θέλω να προχωρήσω επαγγελματικά, πάντοτε αναρωτιέμαι: «Τι θέλω να μάθω στην επόμενη φάση της καριέρας μου;» δηλώνει χαρακτηριστικά. Σύμφωνα μάλιστα, με τα όσα αναφέρει η Χάιατ, προκειμένου να αποκτήσετε την καριέρα που ονειρεύεστε, θα πρέπει να δώσετε έμφαση στους ανθρώπους με τους οποίους πρόκειται να συνεργαστείτε.

«Πρώτα, ασχοληθείτε με την εύρεση ενός διευθυντή που θα σημαδέψει με θετικό τρόπο την επαγγελματική πορεία που θέλετε να ακολουθήσετε και θα διαθέτει συγχρόνως, τις ηγετικές ικανότητες τις οποίες και εσείς οι ίδιοι θα θέλατε να καλλιεργήσετε», υποστηρίζει. «Δεύτερον, επιλέξτε να εργαστείτε σε θέσεις στις οποίες θα περιβάλλεστε από ανθρώπους κορυφαίας ποιότητας και θα έχετε πολλές ευκαιρίες προκειμένου να εξελιχθείτε πλάι τους» προσθέτει.

Ειδικότερα, η Χάιατ αναφέρει πως έδινε πάντοτε, προτεραιότητα στο χαρακτήρα και τύπο ανθρώπων για τους οποίους ήθελε να εργαστεί. Με αυτόν τον τρόπο, κατάφερε να διαμορφώσει το είδος του ηγέτη που ήθελε να γίνει και η ίδια στο μέλλον.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το BusinessInsider, μάλιστα, η ίδια εντυπωσιάστηκε από τους ανθρώπους που γνώρισε στη Google, και κυρίως, από τη Μέγιερ λέγοντας ότι ήξερε ότι θα ήταν δύσκολο να δουλέψει για εκείνη, παρόλα αυτά, γνώριζε πως θα μάθαινε πολλά δίπλα της.

Διαβάστε ακόμη:

Ρωσικός «βομβαρδισμός» στις αγορές

Μεγαλώνει ο «κουμπαράς» των μέτρων λόγω της παρατεταμένη κρίσης

«Αριάδνη»: Σήμερα οι προσφορές για τα 5,2 δισ. ευρώ των bad banks