Το ποσό των 2 δισ. δολαρίων θα δώσει το ταμείο πλούτου της Τουρκίας (TWF) σε δύο κρατικές τράπεζες, στην προσπάθεια της χώρας να στηρίξει τον χρηματοπιστωτικό κλάδο, μετά τη βαριά υποτίμηση που υπέστη η τουρκική λίρα.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, η ένεση ρευστότητας θα έχει αποδέκτες τις Halk Bankasi (Halkbank) και Vakıflar Bankasi, οι οποίες ήδη ανακοίνωσαν ότι θα προχωρήσουν σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τις δύο ΑΜΚ θα καλύψει πλήρως το TWF, με 13,4 δισ. λίρες (990 εκατ. δολάρια) σε κάθε τράπεζα, μέσω ιδιωτικού placement.

Σε ανακοίνωσή της, η Halkbank αναφέρει ότι θα χρησιμοποιήσει το κεφάλαιο αυτό για την αύξηση της χρηματοδότησης των επιχειρήσεων, ενώ η Vakıflar για την τόνωση των κεφαλαίων της «ενάντια στις διακυμάνσεις που μπορεί να προκύψουν σε συνθήκες παγκόσμιας αγοράς και στην απρόβλεπτη υποβάθμιση των περιουσιακών στοιχείων».

Σημειώνεται ότι οι συγκεκριμένες δύο τράπεζες είχαν λάβει από το TWF έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 6,7 δισ. δολαρίων το 2019 και το 2020.

Διαβάστε ακόμη

Μέχρι τέλος του 2022 μειωμένος ΦΠΑ σε εστίαση, τουρισμό και μεταφορές

Έρευνα: Γιατί σχεδόν όλα τα παιδιά έχουν νικοτίνη στα χέρια τους

SpaceX: 40 δορυφόροι του Έλον Μασκ καταστράφηκαν και αναμένεται να πέσουν στη Γη