Διεθνή

Τράμπ: Χάσιμο χρόνου (τώρα) οι συνεντεύξεις Τύπου για την πανδημία

  • newsroom


Μετά το φιάσκο με τα απολυμαντικά ο Αμερικανός Πρόεδρος, που χρησιμοποιεί τις συνεντεύξεις Τύπου για την πανδημία ως μέρος του προεκλογικού του αγώνα, σκέφτεται να τις σταματήσει

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σε tweet του το Σάββατο είπε ότι οι καθημερινές του συνεντεύξεις Τύπου για την πανδημία του νέου κορονοϊού δεν αξίζουν να σπαταλά τον χρόνο του, δύο ημέρες μετά το σάλο που προξένησαν παγκοσμίως οι δηλώσεις του για την χρήση ενέσεων απολυμαντικού ως θεραπεία για τον κορωνοϊό.

«Ποιο είναι ο σκοπός να έχουμε συνεντεύξεις Τύπου στον Λευκό Οίκο όταν τα κατευθυνόμενα μέσα ενημέρωσης κάνουν μόνο εχθρικές ερωτήσεις και στη συνέχεια αρνούνται να μεταδώσουν με ακρίβεια την αλήθεια ή τα γεγονότα», έγραψε ο Ρεπουμπλικάνος Πρόεδρος.

«Κερδίζουν ρεκόρ τηλεθέασης και ο αμερικανικός λαός δεν παίρνει τίποτα άλλο εκτός από ψευδείς ειδήσεις. Δεν αξίζει τον χρόνο και η προσπάθεια!»

Ωστόσο ένα μήνα πριν ο Αμερικανός Πρόεδρος  πανηγύριζε για τα ποσοστά τηλεθέασης που είχαν οι συνεντεύξεις Τύπου για την πανδημία.

Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης εκτιμούν ότι ο Τραμπ σχεδιάζει να σταματήσει τις συνεντεύξεις Τύπου, που μεταδίδονται σε καλωδιακά τηλεοπτικά δίκτυα και μερικές φορές διαρκούν περισσότερο από δύο ώρες, ενοχλημένος από ερωτήσεις για τη διαχείρισή της υγειονομικής κρίσης.

Χθες Σάββατο,  ο Λευκός Οίκος δεν πραγματοποίησε συνέντευξη Τύπου. Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Associated Press μόνο το 23% των Αμερικανών θεωρούν τον Τραμπ μια αξιόπιστη πηγή πληροφοριών για τον ιό, ενώ το 52% εμπιστεύεται τους κυβερνήτες των πολιτειών και τους τοπικούς φορείς.

Ο Τραμπ, ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου, χρησιμοποιεί αυτές τις καθημερινές ενημερώσεις Τύπου για την πανδημία ως μέρος της προεκλογικής του καμπάνιας, επαινώντας την κυβέρνησή του και εξαπολύοντας επίθεση στους Δημοκρατικούς, δημοσιογράφους, την Κίνα, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας κ.α.