Διεθνή

Ο Τραμπ καυχιέται για τα ποσοστά τηλεθέασης που έχει στις ενημερώσεις για τον κορωνοϊό!

  • newsroom


Οι καθημερινές ενημερώσεις του Τραμπ σχετικά με την πανδημία κορωνοϊού προσελκύουν κατά μέσο όρο 8,5 εκατομμύρια τηλεθεατές και ο Πρόεδρος βρήκε έναν ακόμα λόγο να κομπάζει - Τα απίστευτα μηνύματά του στο twitter

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τράμπ, υπερηφανεύτηκε σήμερα για τα εκατομμύρια των ανθρώπων που παρακολουθούν τις καθημερινές ενημερώσεις σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού, γράφοντας στο Twitter ότι η μέση τηλεθέαση που έχει αντιστοιχεί αυτής του φινάλε του ριάλιτι “The Bachelor”.

«Επειδή τα ποσοστά τηλεθέασής μου κατά τις συνεντεύξεις τύπου κ.λπ. είναι τόσο υψηλα, ποσοστά ‘Bachelor φινάλε ή Monday Night Football, σύμφωνα με τoyw @nytimes, τα media τρελαίνονται», έγραψε ο Τραμπ. «”Ο Τραμπ παρακολουθείται από πάρα πολλούς ανθρώπους, πρέπει να τον σταματήσουμε”, είπε ένας τρελός. Θα σας δω στις 5:00 μ.μ.!»

 

Οι καθημερινές ενημερώσεις του Τραμπ σχετικά με την πανδημία κορωνοϊού προσελκύουν κατά μέσο όρο 8,5 εκατομμύρια τηλεθεατές ανέφεραν οι New York Times στις 25 Μαρτίου, επικαλούμενοι στοιχεία της Nielsen Holdings Plc.

Ο Τραμπ είχε σταματήσει τις τακτικές ενημερώσεις τύπου στον Λευκό Οίκο, αλλά επανήλθε αυτόν το μήνα για να ενημερώνει το κοινό σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας.

Σύμφωνα με τους New York Times η τηλεθέαση των ενημερώσεων έχει αυξηθεί επειδή οι άνθρωποι ανησυχούν για τον ιό και βρίσκονται με περιορισμούς στα σπίτια τους. Η ενημέρωση του Τραμπ στις 23 Μαρτίου είχε σχεδόν 12,2 εκατομμύρια θεατές στα κυριότερα καλωδιακά κανάλια, ανέφερε η εφημερίδα.

Το MSNBC διέκοψε τη μετάδοση της ενημέρωσης στις 23 Μαρτίου αναφέροντας σε ανακοίνωσή του ότι «οι πληροφορίες φαίνεται να μην έχουν πλέον αξία στη σημαντική συνεχιζόμενη συζήτηση γύρω από τη δημόσια υγεία».

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, ο Τραμπ προέβη σε ανακριβείς ισχυρισμούς σχετικά με την απάντηση της διοίκησής του στον ιό και υπονόμευσε τις προειδοποιήσεις των δημόσιων λειτουργών.

Ο Τραμπ και τα ανώτερα στελέχη της διοίκησής του για εβδομάδες υποβάθμιζαν την επιδημία πριν τελικά μεταβάλουν τη στάση τους για τη σοβαρότητα της υγειονομικής κρίσης.