«Αποκλεισμένος από το αγαπημένο του κοινωνικό δίκτυο, το Τwitter, καθώς και από το Facebook, ο Ντόναλντ Τραμπ προαναγγέλλει τη δημιουργία μιας πλατφόρμας μέσω της οποίας θα μπορεί να επικοινωνεί ελεύθερα με την πολιτική του βάση και τον υπόλοιπο κόσμο».

Ακούγεται σαν κάτι που ήδη δοκιμάστηκε, και απέτυχε: πράγματι, την περασμένη άνοιξη, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ λάνσαρε ένα μπλογκ ονόματι «Από το Γραφείο του Ντόναλντ Τραμπ».

Ηταν όμως τόσο μικρή η επισκεψιμότητά του, που έκλεισε έπειτα από μόλις 29 ημέρες. Αλλά η Iστορία δεν επαναλαμβάνεται υποχρεωτικά και ο Τραμπ δεν πρέπει να υποτιμάται…

Αργά το βράδυ της Τετάρτης, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, που δεν αποδέχθηκε ποτέ την ήττα του από τον Τζο Μπάιντεν και προετοιμάζεται ξεκάθαρα για μια νέα υποψηφιότητα το 2024, ανακοίνωσε την ίδρυση μιας νέας, εισηγμένης στο χρηματιστήριο εταιρείας, του Ομίλου ΜΜΕ και Τεχνολογίας Τραμπ, που θα λανσάρει ένα νέο κοινωνικό δίκτυο, το Truth Social.

Σύνθημα, «Ακολουθήστε την ΑΛΗΘΕΙΑ».

Στόχος, «να αντιμετωπιστεί η τυραννία της Big Tech».

Ο Τραμπ κλείνει κοντά εννέα μήνες αποκλεισμένος από το Τwitter και το Facebook – αμφότερα τον μπλόκαραν μετά τη φονική εισβολή αφηνιασμένων οπαδών του στο Καπιτώλιο, στις 6 Ιανουαρίου, που ερευνάται επί του παρόντος από ειδική εξεταστική επιτροπή της Βουλής.

Διατηρεί βέβαια ενεργό παρουσία στα συντηρητικά αμερικανικά μίντια, δεν έχει όμως πια τη δυνατότητα που είχε άλλοτε να επηρεάζει την ειδησεογραφία και να κυριαρχεί στην εθνική πολιτική συζήτηση. Και είναι σαφές ότι αυτό τον ερεθίζει.

Προ ημερών, προσέφυγε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο ζητώντας να υποχρεωθεί το Τwitter να ξεμπλοκάρει τον λογαριασμό του. «Ζούμε σε έναν κόσμο όπου οι Ταλιμπάν έχουν τεράστια παρουσία στο Τwitter αλλά ο αγαπημένος σας Αμερικανός Πρόεδρος έχει φιμωθεί. Αυτό είναι απαράδεκτο», διακήρυξε προχθές, προαναγγέλλοντας τη νέα πλατφόρμα.

Σύμφωνα με αμερικανικά Μέσα, ο σχετικός ιστότοπος έγινε για ένα σύντομο χρονικό διάστημα προσβάσιμος, το ίδιο βράδυ, επιτρέποντας σε επισκέπτες να δημιουργήσουν λογαριασμό και να κατοχυρώσουν username. Μάλιστα ένας λογαριασμός υπό το ψευδώνυμο «donaldjtrump» πόσταρε μία φωτογραφία που έδειχνε έναν χοίρο να αφοδεύει

Σε κάθε περίπτωση, το Truth Social αναμένεται να ξεκινήσει θεωρητικά τη δοκιμαστική του λειτουργία τον Νοέμβριο και να τεθεί σε πλήρη λειτουργία του χρόνου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν ήδη να προπαραγγείλουν τη σχετική εφαρμογή στο αμερικανικό AppStore: τα προσχέδια screenshot που τη συνοδεύουν θύμισαν σε πολλούς και έντονα το Τwitter, την πλατφόρμα πάνω στην οποία έχτισε ο Τραμπ την πολιτική του άνοδο, και την οποία χρησιμοποιούσε στη διάρκεια της προεδρίας του ακόμα και δεκάδες φορές την ημέρα.

Η νέα εταιρεία του, που όπως ανακοίνωσε συγχωνεύεται με την Digital World Acquisition Corp., μία εταιρεία εξαγοράς ειδικού σκοπού, εισηγμένη στο Nasdaq, επεσήμανε παράλληλα ότι σκοπεύει να λανσάρει και μία υπηρεσία streaming.

Διαβάστε ακόμα: 

Τέλη Κυκλοφορίας 2022: Πότε θα αναρτηθούν – Ποιοι θα έχουν μηδενικά τέλη (πίνακας + vid)

Μύκονος: «Όργιο» με αυθαίρετα – Πρόστιμα σε 180 παράνομες οικοδομές 

Ενεργειακή κρίση: Αρνητικό «φεγγάρι» και για τις εξαγωγές στο αμερικανικό LNG