O παρουσιαστής και αναλυτής, Τζιμ Κρέιμερ, εστίασε στα δικαιώματα προαίρεσης 6 εκ των 7 τεχνολογικών κολοσσών του γκρουπ των λεγόμενων και «Magnificent Seven».

«Οι Magnificent Seven προσφέρουν τα περισσότερα δικαιώματα προαίρεσης εισηγμένων εταιρειών στην ιστορία», ανέφερε ο Κρέιμερ κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Mad Money» στο CNBC, προσθέτοντας πως «η πώλησή οποιωνδήποτε τίτλων είναι σα να ξεχνάμε πως έχουν αυτή την απίστευτη ικανότητα».

Οι Tesla, Amazon, Meta, Apple, Microsoft, Alphabet και Nvidia αποτελούν τις εταιρείες του γκρουπ το οποίο έχει καταγράψει τεράστια κέρδη στις φετινές αγορές λόγω των ισχυρών επιχειρηματικών θεμελίων τους και τις υψηλές επιδόσεις τους.

Ένας παράδειγμα όπου οι επενδυτές θα μπορέσουν να παρατηρήσουν αυτού του είδους τη δυναμική είναι η Google, της οποίας οι μετοχές έκαναν άλμα ως και $5 την Τετάρτη μετά από αναφορές πως θα μπορούσε να αντικαταστήσει την ομάδα των διαφημίσεών της με την τεχνητή νοημοσύνη. 

Η μετατόπιση του εργατικού δυναμικού, σύμφωνα με τον Κρέιμερ, έχει σημασία λόγω του πόσο φθηνότερη και αποτελεσματικότερη θα είναι η τεχνητή νοημοσύνη, κάτι στο οποίο η Wall Street φαίνεται πως συμφωνεί.

Αυτό, με τη σειρά του, έκανε τον Κρέιμερ να αναλογιστεί όλους τους τρόπους με τους οποίους η Google θα μπορούσε να αναδιαμορφώσει την εταιρεία της και να αυξήσει την αξία των μετοχών της.

Η συγκεκριμένη εταιρεία δεν είναι η μόνη η οποία είναι ικανή για κάτι τέτοιο, τουλάχιστον όσον αφορά τις Magnificent Seven. Η Tesla, η Amazon, η Apple και η Microsoft έχουν την ίδια ευχέρεια, αν και η Nvidia, ώντας μία τεχνολογική εταιρεία η οποία κατασκευάζει κάρτες γραφικών δεν την έχει, τουλάχιστον, ακόμα.
«Οι άλλες έξι εταιρείες είναι τόσο μεγάλες και έχουν τόσο πολλά τμήματα και κινούμενα μέρη που αν αποφασίσουν να διασπαστούν ή να περικόψουν ένα περιττό τμήμα ή να πουλήσουν κάτι θα μπορούσαν να εκτοξεύσουν τις μετοχές τους κατά $42 δισ. με $60 δισ. στη στιγμή. Τα έξι επίλεκτα μέλη αυτά έχουν την πολυτέλεια να διαχειρίζονται επιχειρηματικές μονάδες οι οποίες δεν αρέσουν στον κόσμο, αλλά και την ευχέρεια να τα πουλήσουν ή να επενδύσουν περαιτέρω σε αυτά. Η δύναμή τους κρύβεται στην ευελιξία και το πλήθος επιλογών τους», συμπλήρωσε ο Κρέιμερ.

Διαβάστε ακόμη

Οι εταιρείες που «τίναξαν την μπάνκα» το 2023 (γραφήματα)

Το deal που «γέννησε» τον αδιαμφισβήτητο ηγέτη στις κατεψυγμένες ζύμες (pics)

Προκηρύσσεται το «Φωτοβολταϊκά σε Επιχειρήσεις» με μπάτζετ 160 εκατ. ευρώ

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ