Ο συνιδρυτής της Alibaba Τζο Τσάι είναι ο “μυστηριώδης” αγοραστής οροφοδιαμερισμάτων στον πιο πολυτελή ουρανοξύστη του Μανχάταν με τιμή $157 εκατομμυρίων, σύμφωνα με πηγές του CNBC

Ο Τσάι, στον οποίο ανήκει και η ομάδα του ΝΒΑ Brooklyn Nets, προχώρησε σε αγορά δύο οροφοδιαμερισμάτων του 220 Central Park South με συνολική τιμή $157 εκατ. Η αγορά αποτελεί και την τρίτη μεγαλύτερη αγορά προσωπικού ακινήτου στις ΗΠΑ. Στην κορυφή της κατάταξης βρίσκεται, ακόμη, η αγορά τεσσάρων οροφοδιαμερισμάτων στο ίδιο κτίριο για $238 εκατ, του Κεν Γκρίφιν το 2019. 

Τα διαμερίσματα του Τσάι βρίσκονται στον 60ο και 61ο όροφο, με εκπληκτική θέα του Central Park και του Manhattan. Η συμφωνία επίσης συμπεριλαμβάνει και ένα διαμέρισμα στούντιο στον 18ο όροφο, το οποίο πιθανώς θα χρησιμοποιηθεί από το υπηρετικό προσωπικό.

Λόγω των επενδύσεων του Τσάι και άλλων γνωστών αγοραστών όπως ο Sting και ο Ντάνιελ Οκ, το 220 Central Park South συνεχίζει να αποτελεί “διαμάντι” στην αγορά ακινήτων ακόμη και κατά τη διάρκεια της πανδημίας, με το 90% των διαμερισμάτων να έχουν πωληθεί. 

Η αγορά των οροφοδιαμερισμάτων λαμβάνει χώρα μια δύσκολη εποχή για τον Τσάι και την Αlibaba. Η αξία των μετοχών του κινεζικού κολοσσού έχει μειωθεί κατά ⅓ από τον Οκτώβριο λόγω του crackdown των κινεζικών αρχών κατά των τεχνολογικών εταιρειών.

Ο συνιδρυτής της Alibaba Τζακ Μα έχει αποσυρθεί από τα κοινά εδώ και πολλούς μήνες έπειτα από τη “σύγκρουσή” του με τις κινεζικές αρχές η οποία οδήγησε και στην ακύρωση της ΙΡΟ της Ant.

O Tσάι παραμένει αντιπρόεδρος και δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος της Alibaba, με συνολική περιουσία αξίας $10 δισ, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaire’s Index. Γεννήθηκε στην Ταϊβάν και πήγε σχολείο στο Nιού Τζέρσι. Εργάστηκε στη Νέα Υόρκη τη δεκαετία του ‘90 ως δικηγόρος και στέλεχος επενδυτικής. Μετά από την επιτυχία του με την Αlibaba, διαμοιράζει το χρόνο του μεταξύ του Σαν Ντιέγκο και του Χονγκ Κονγκ. 

Ο Τσάι αγόρασε μετοχικό μερίδιο των Brooklyn Nets το 2017 και ολοκλήρωσε το takeover της ομάδας το 2019. Ο Τσάι βρίσκεται, επίσης, στο διοικητικό συμβούλιο του NBA China και έχει εξαγοράσει και την ομάδα του WNBA New York Liberty. 

O πανίσχυρος επιχειρηματίας πολλές φορές βρίσκεται στο παρκέ της ομάδας των Nets κατά τη διάρκεια παιχνιδιών, ενώ έχει πολλάκις αναφέρει πως λατρεύει τη Νέα Υόρκη. 

Διαβάστε ακόμη:

Έρχονται «καμπάνες» για όσους ξέχασαν να υποβάλουν φορολογικές δηλώσεις

Εύβοια – Πυρόπληκτοι: Μέχρι πότε αναστέλλονται οι φορολογικές υποχρεώσεις – Οι πρώτες αποφάσεις

Αλέξης Αλεξίου (Cenergy): Τα νέα έργα φέρνουν περισσότερες επενδύσεις στα καλώδια