Το ποσό του 1,26 εκατ. δολαρίων καλείται να καταβάλει η Κιμ Καρντάσιαν, προκειμένου να κλείσει ο φάκελος τον οποίο άνοιξε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) εις βάρος της. 

Η υπόθεση αφορά την προώθηση ενός κρυπτονομίσματος μέσω των λογαριασμών που διατηρεί η Αμερικανίδα τηλεπερσόνα στα social media. Όμως, η 41χρονη σταρ έκανε το εξής λάθος: Δεν γνωστοποίησε ότι πρόκειται για διαφημιστική ενέργεια, για την οποία έχει πληρωθεί. 

Αποτέλεσμα ήταν να υπάρξει παράβαση των κανόνων που διέπουν την κεφαλαιαγορά. Σύμφωνα με το πόρισμα της SEC, η Καρντάσιαν έλαβε το ποσό των 250.000 δολαρίων για μία ανάρτηση στο Instagram. H διαφήμιση αφορούσε το EMAX, ένα crypto προϊόν της EthereumMax.   

Αξίζει να σημειωθεί ότι η SEC έχει επανειλημμένως προειδοποιήσει ότι στις προωθητικές ενέργειες των κρυπτονομισμάτων θα πρέπει να καθίσταται σαφές ότι πραγματοποιούνται επί πληρωμή. Κι αυτό, προκειμένου να είναι σαφές προς όλους τους παραλήπτες ότι πρόκειται για διαφημιστικό προϊόν.   

Το 2018, για αντίστοιχες παραβάσεις, οι αμερικανικές αρχές είχαν «ρίξει» πρόστιμο τόσο στον μποξέρ Floyd Mayweather, όσο και στον μουσικό παραγωγή DJ Khaled. 

«Η συγκεκριμένη υπόθεση υπενθυμίζει ότι, όταν οι celebrities και οι influencers υποστηρίζουν μια επενδυτική ευκαιρία, δεν σημαίνει ότι τα εν λόγω επενδυτικά προϊόντα είναι σωστά για όλους τους επενδυτές» επεσήμανε η SEC, σε ανακοίνωσή της τη Δευτέρα. «Ενθαρρύνουμε τους επενδυτές να εξετάζουν τα ρίσκα υπό το πρίσμα των προσωπικών τους οικονομικών στόχων».  

Η Κιμ Καρντάσιαν, η οποία έγινε ευρέως γνωστή το 2007 μέσω ενός ριάλιτι στην τηλεόραση, διαθέτει σήμερα περιουσία της τάξης του 1,8 δισ. δολαρίων. Από το 2015 και μετέπειτα, μάλιστα, το ετήσιο εισόδημά της ξεπερνάει σταθερά τα 50 εκατ. δολάρια. 

Διαβάστε επίσης

Τι συμβαίνει με την Credit Suisse: Στα ύψη τα CDS, στα τάρταρα η μετοχή – Κίνδυνος για νέα Lehman Brothers;

Άλμα για τη στερλίνα – H κυβέρνηση Τρας πήρε πίσω τις μειώσεις φόρων στους πλούσιους 

Ο «Πιερ» στο σπίτι του Εθνάρχη, η αέναη διαφωνία του Ιβάν με τον Στέγγο και τα διόδια που θα κρίνουν την Αττική Οδό