Διεθνή

Βαριές απώλειες για τη Ρωσία – Έχει χάσει πάνω από το ένα τρίτο των δυνάμεών της στην Ουκρανία (tweet)

  • newsroom


Σχεδόν τρεις μήνες από την έναρξη της εισβολής, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν αποδυναμωθεί σημαντικά σημειώνει η βρετανική Στρατιωτική Υπηρεσία Πληροφοριών - Ουκρανία – Eurovision: «Το θάρρος μας εντυπωσιάζει τον κόσμο, η μουσική μας κατακτά την Ευρώπη», λέει ο Ζελένσκι (tweets+pics)

Η Ρωσία πιθανότατα έχει χάσει περίπου το ένα τρίτο των χερσαίων δυνάμεων που ανέπτυξε στην Ουκρανία και η επίθεσή της στην περιοχή του Ντονμπάς «έχει χάσει την ορμή της και έχει μείνει σημαντικά πίσω από το πρόγραμμα», ανακοίνωσε σήμερα η βρετανική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών.

«Παρά τις μικρής κλίμακας αρχικές προελάσεις, η Ρωσία δεν έχει καταφέρει να επιτύχει ουσιαστικά εδαφικά κέρδη τον τελευταίο μήνα ενώ διατηρεί συνεχώς υψηλά επίπεδα φθοράς», σημειώνει το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας στην τακτική ανάρτησή του στο Twitter, μία από τις σπάνιες ματιές για το πως βλέπει ένα δυτικός στρατός την πορεία του πολέμου του Ουκρανία.

«Η Ρωσία έχει τώρα πιθανότατα υποστεί απώλειες ενός τρίτου της χερσαίας δύναμης μάχης που ανέπτυξε τον Φεβρουάριο», προσθέτει.

Το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας προσθέτει εξάλλου στην ανάρτησή του ότι «υπό τις τρέχουσες συνθήκες, η Ρωσία δεν είναι πιθανόν να επιταχύνει σημαντικά τον ρυθμό προέλασής της τις επόμενες 30 ημέρες».

Μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις εξανάγκασαν τους Ρώσους διοικητές να εγκαταλείψουν προέλασή τους στο Κίεβο, προτού κερδίσουν γρήγορα έδαφος στα βορειοανατολικά και τους εκδιώξουν από την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας, το Χάρκοβο.

Ουκρανική αντεπίθεση βρίσκεται σε εξέλιξη κοντά στην πόλη Ιζιούμ, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Ρώσων, αν και ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν αλλού στην περιοχή του Ντονμπάς, επίκεντρο του πολέμου τον τελευταίο μήνα.

Διαβάστε ακόμη 

Εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ: 40.000 ψήφισαν μέχρι τις 12 – Βεβαιότητα για περισσότερες από 100.000 ψήφους  

Συνάντηση Μπάιντεν – Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο: Στην ατζέντα ελληνοτουρκικά, ενέργεια, Ουκρανία  

Καραμανλής: Έρχονται αντιπλημμυρικά έργα άνω των 1,8 δισεκατομμυρίων ευρώ