Η χρηματιστηριακή εταιρεία κρυπτονομισμάτων Voyager Digital υπέβαλε αίτηση υπαγωγής στο Άρθρο 11 του πτωχευτικού κώδικα των ΗΠΑ, αποτελώντας το νεότερο θύμα του χάους που επικρατεί στην αγορά των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Η Voyager υπέβαλε την αίτησή της σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης την περασμένη Τρίτη, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η οποία συμπεριλαμβάνει ψηφιακά assets αξίας μεταξύ $1 δισ και $10 δισ και υποχρεώσεις παρόμοιου εύρους.

Σε ανακοίνωσή της, η εταιρεία τόνισε πως αυτή τη στιγμή κατέχει $1,3 δισ σε κρυπτονομίσματα στην πλατφόρμα της και πάνω από $350 εκατομμύρια σε μετρητά στην νεοϋορκέζικη τράπεζα Metropolitan Commercial Bank.

H εταιρεία υπέστη τεράστιες ζημιές μετά από την κατάρρευση του hedge fund των κρυπτονομισμάτων Three Arrows Capital το οποίο χρεοκόπησε την προηγούμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τον CEO της Voyager, Stephen Ehrlich, «πιστεύουμε στο μέλλον της βιομηχανίας των κρυπτονομισμάτων, αλλά η αυξημένη μεταβλητότητα των αγορών και η χρεοκοπία της Three Arrows Capital μας οδήγησαν στη λήψη της απόφασης αυτής».

Οι μετοχές της εταιρείας με έδρα το Τορόντο έχουν χάσει σχεδόν το 98% της αξίας τους από τις αρχές του 2022.

Η Voyager τόνισε πως συνεχίζει να επιδιώκει την ανάκτηση των επενδύσεών της στη Three Arrows Capital (3AC) μέσω της νομικής οδού.

Σημειωτέον πως η Voyager είχε άρει οποιεσδήποτε συναλλαγές στην πλατφόρμα της την προηγούμενη εβδομάδα δεδομένης της κρίσης στην αγορά κρυπτονομισμάτων.

Πολλές άλλες εταιρείες όπως Celsius, Babel Finance και Vauld έχουν προχωρήσει σε παρόμοια βήματα. Την Τρίτη η Vauld έλαβε πρόταση εξαγοράς από την ανταγωνιστή Nexo.

Η ευρύτερη αγορά των κρυπτονομισμάτων αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα ρευστότητας δεδομένου του «ψηφιακού bank run» από τους επενδυτές, τη στιγμή που η αξία των κρύπτο συνεχίζει την καθοδική της πορεία.

Η πτώση της αγοράς ξεκίνησε έπειτα από τη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής της Fed και επιδεινώθηκε μετά από την άτακτη κατάρρευση του αλγοριθμικού stablecoin TerraUSD το οποίο κόστισε στους επενδυτές $60 δισ.

Παράλληλα, το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα του κόσμου Bitcoin κατέγραψε πτώση της τάξης του 38% τον Ιούνιο, τη στιγμή που οι επενδυτές προετοιμάζονται για τον επερχόμενο «χειμώνα των κρυπτονομισμάτων».

Διαβάστε ακόμη:

Citi: Διατηρεί τη σύσταση αγοράς για την Mytilineos – Τιμή στόχος στα 22 ευρώ

Motor Oil: Ολοκληρώθηκε η δωρεάν διάθεση ιδίων μετοχών σε εκτελεστικά μέλη ΔΣ

Power Pass: Τέλος χρόνου για τις αιτήσεις – Πότε θα γίνουν οι πληρωμές (vid)