search icon

Διεθνή

Βρετανία: «Καλπάζουν» οι Εργατικοί στις δημοσκοπήσεις – Στο +20% η ψαλίδα με τους Τόρις

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εφημερίδας Mirror, τα ποσοστά των Εργατικών παραπέμπουν σε μια εκλογική νίκη που θα ξεπερνούσε ενδεχομένως το θρίαμβο του Τόνι Μπλερ, το 1997

Το Εργατικό Κόμμα της Βρετανίας οδεύει ολοταχώς προς έναν ιστορικό θρίαμβο στις φετινές εκλογές, ο οποίος ενδεχομένως να ξεπεράσει εκείνον του Τόνι Μπλερ το 1997, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Mirror.

Η έρευνα των Find Out Now/Electoral Calculus διενεργήθηκε από τις 24 Ιανουαρίου έως τις 12 Φεβρουαρίου και συμμετείχαν σε αυτήν 18.151 πολίτες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης που δημοσιεύει η Mirror, οι Εργατικοί του Κιρ Στάρμερ εξασφαλίζουν 42% έναντι 22% των Συντηρητικών του πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ. Ως εκ τούτου, το Εργατικό Κόμμα εκτιμάται πως θα αυξήσει την κοινοβουλευτική του δύναμη σε 452 έδρες (+249 σε σύγκριση με το 2019), ενώ οι Τόρις θα περιοριστούν σε 80 έδρες (–285 σε σύγκριση με το 2019).

Η εφημερίδα Mirror υπογραμμίζει ότι 18 υπουργοί κινδυνεύουν να μην εκλεγούν. Μεταξύ αυτών είναι ο υπουργός Οικονομικών Τζέρεμι Χαντ και ο υπουργός Άμυνας Γκραντ Σαπς.

Διαβάστε ακόμη

Τράπεζα Πειραιώς: Αισιοδοξία από Morgan Stanley, JP Morgan και Citi για τους στόχους 2024-2026

Ακραίες διακυμάνσεις και… ασανσέρ (ξανά) το bitcoin (γράφημα)

UniCredit: Αύξηση 16% στα μπόνους μετά τη χρονιά – ρεκόρ – Ποιοι ωφελούνται περισσότερο

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

Exit mobile version