Η UniCredit είναι έτοιμη να αυξήσει τα συνολικά μπόνους για το 2023 κατά περίπου 16%, καθώς, όπως αναφέρει το Bloomberg, η ιταλική τράπεζα κατέγραψε ισχυρές επιδόσεις και αύξησε τα κέρδη για τους μετόχους.

Το μέσο κέρδος ανά άτομο θα είναι υψηλότερο καθώς από την προηγούμενη χρονιά οι θέσεις εργασίας είναι λιγότερες, με τις αυξήσεις να κυμαίνονται μεταξύ 9% και 27% ανάλογα τη χώρα, τη δραστηριότητα των επιχειρήσεων και τη σχετική απόδοση, σύμφωνα με πηγές τις οποίες επικαλείται το Bloomberg.

Οι χαμηλόβαθμοι υπάλληλοι μπορούν να αναμένουν μεγαλύτερα κέρδη σε σχέση με τα ανώτατα στελέχη, στο πλαίσιο της δέσμευσης της τράπεζας να ανταμείψει το προσωπικό της πρώτης γραμμής, δήλωσαν οι πηγές οι οποίες θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους.

Εκπρόσωπος της UniCredit αρνήθηκε να σχολιάσει.

Ο διευθύνων σύμβουλος Αντρέα Ορσέλ επιδιώκει να ανταμείψει τους εργαζόμενους και να διατηρήσει το ανθρώπινο δυναμικό της τράπεζας ύστερα από ένα έτος σημαντικής ανόδου των μετοχών. Ο διευθύνων σύμβουλος, που βρίσκεται στο ρόλο αυτό εδώ και τρία χρόνια, μείωσε τη γραφειοκρατία, έκλεισε αδύναμους επιχειρηματικούς κλάδους και διοχέτευσε πόρους σε πιο κερδοφόρους τομείς. Η τράπεζα ανακοίνωσε αυτόν τον μήνα ότι αυξάνει το μέρισμα στους μετόχους από τα κέρδη του 2023 σε 8,6 δισ. ευρώ (9,3 δισ. δολάρια), ανεβάζοντας για ακόμη μια φορά τον πήχη για τις πληρωμές των ευρωπαϊκών τραπεζών.

Η «δεξαμενή» μεταβλητών αποδοχών της τράπεζας με έδρα το Μιλάνο καλύπτει λιγότερα από 900 ανώτατα στελέχη, καθώς και  υπαλλήλους που εργάζονται σε υποκαταστήματα και γραφεία. Πέρυσι, οι συνολικές αποδοχές των μη εκτελεστικών υπαλλήλων αυξήθηκαν μεταξύ 7% και 13%, περίπου το διπλάσιο από εκείνες των υπευθύνων ανάληψης κινδύνων.

Η τράπεζα δεν αποκαλύπτει το μέγεθος της συνολικής «δεξαμενής» μπόνους, αν και δημοσιεύει τα συνολικά μπόνους για τα ανώτατα στελέχη και τους υπεύθυνους ανάληψης κινδύνου, όπως οι traders.

Επενδυτικές τράπεζες από τη Deutsche Bank και την UBS έως τη Société Générale σχεδιάζουν να μειώσουν το συνολικό ποσό των μεταβλητών αποδοχών που θα καταβάλουν για το 2023 έπειτα από ένα δύσκολο έτος όπως ανέφερε το Bloomberg τον περασμένο μήνα.

Διαβάστε ακόμη

Τράπεζα Πειραιώς: Ισχυρή κερδοφορία €800 εκατ. το 2023 – Μείωση 50% στον δείκτη ΝΡΕs

Τουρισμός για όλους 2024: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις (vid)

Απέφυγε την ύφεση η ευρωζώνη στα τέλη του 2023 – Ανάπτυξη 0,5% (πίνακες)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ