search icon

Διεθνή

Ζεστό νερό… τέλος στο Ανόβερο – Κλείνουν και τα δημόσια σιντριβάνια

Όλες οι λάμπες θα αντικατασταθούν από φωτισμό LED, ενώ στις δημόσιες τουαλέτες θα τοποθετηθούν φώτα με μηχανισμό ανίχνευσης κίνησης

Ζεστό νερό… τέλος για τα δημόσια κτίρια στο Ανόβερο, καθώς ο γερμανικός δήμος αποφάσισε να κάνει εξοικονόμηση στην κατανάλωση του φυσικού αερίου, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης στην Ευρώπη.

Ο δήμαρχος, σε ανάρτησή του στο Twitter, έκανε γνωστό ότι εφεξής σταματάει η παροχή ζεστού νερού σε δημόσια κτίρια, πισίνες, αθλητικά κέντρα και γυμναστήρια, ενώ ταυτόχρονα απενεργοποιούνται τα σιντριβάνια και ο νυχτερινός φωτισμός των μεγάλων κτιρίων.

Παράλληλα, η θέρμανση των δημοτικών κτιρίων θα περιοριστεί χρονικά μεταξύ των μηνών Οκτωβρίου και Μαρτίου, όλες οι λάμπες θα αντικατασταθούν από φωτισμό LED, θα απαγορευτούν τα κινητά μέσα κλιματισμού, ενώ στις δημόσιες τουαλέτες θα τοποθετηθούν φώτα με μηχανισμό ανίχνευσης κίνησης.

Όπως εξήγησε, όλα αυτά τα μέτρα εντάσσονται στην προσπάθεια περικοπής της κατανάλωσης φυσικού αερίου κατά τουλάχιστον 15%. Στόχος είναι να υπάρξει εξοικονόμηση ενέργειας, ώστε να αποφευχθούν μελλοντικά μπλακ – άουτ, σε περίπτωση που η Ρωσία κόψει τις ροές αερίου.

Αντίστοιχα μέτρα έχουν υιοθετήσει κι άλλες μεγάλες πόλεις, όπως το Μόναχο, η Λειψία, η Κολονία και τη Νυρεμβέργη, η οποία έκλεισε τρεις από τις τέσσερις δημόσιες εσωτερικές πισίνες.

Ας σημειωθεί ότι η Γερμανία έχει την υψηλότερη ενεργειακή εξάρτηση από τη Ρωσία και επομένως, είναι η πλέον εκτεθειμένη χώρα στο σενάριο μιας ολικής διακοπής των ρωσικών ροών αερίου.

Πρόσφατα, οι 27 χώρες – μέλη της Ε.Ε. συμφώνησαν σ’ έναν μηχανισμό υποχρεωτικής μείωσης της κατανάλωσης αερίου κατά 15%, εφόσον κριθεί ότι απειλούνται τα αποθέματα ενέργειας της Ευρώπης, λόγω των μειωμένων ή μηδενικών παραδόσεων από τη Μόσχα.

Τη Δευτέρα, η ρωσική Gazprom ανακοίνωσε τη μείωση των ροών μέσω του Nord Stream 1 λόγω της συντήρησης μίας εκ των τουρμπινών. Σύμφωνα με το Βερολίνο, αυτό σημαίνει ότι η λειτουργία του αγωγού λαμβάνει χώρα μόλις στο 20% της συνολικής χωρητικότητας (από 40% προηγουμένως).  

Διαβάστε επίσης

Ο άσχετος της ψηφιακής παρέας, ο λύκος Σωκράτης, το σφυρί του Λούβαρη και δυο νέα deals

O θρυλικός επενδυτής στη Silicon Valley που τα έβαλε με τη Wall Street και κέρδισε

Αγγελική Φράγκου: Κυρίαρχη στη Ναυτιλία – Δημιούργησε εταιρεία-κολοσσό με 188 πλοία

Exit mobile version