search icon

Εργασιακά

Δημόσιο: Έρχεται μπόνους έως 1.400 ευρώ για 6.000 υπαλλήλους

Έρχεται πριμ παραγωγικότητας σε συγκεκριμένες θέσεις - Σε ποιους θα απευθύνεται το μπόνους

ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Στα σκαριά βρίσκεται το πιλοτικό πρόγραμμα που απευθύνεται σε έως 6.000 υπαλλήλους, κυρίως τις τεχνικές υπηρεσίες της τοπικής αυτοδιοίκησης με το πριμ παραγωγικότητας να κυμαίνεται από 1.250 ευρώ μέχρι και 1.400 ευρώ. Το μέτρο το οποίο πιλοτικά θα εφαρμοστεί από τις αρχές του β’ τετραμήνου του 2022,  μπορεί να αποτελέσει οδηγό για το συνολικό σύστημα αξιολόγησης όλων των δημοσίων υπαλλήλων.

Σύμφωνα με πηγή του υπουργείου Οικονομικών η χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης θα ανέλθει περίπου σε 10 εκατ. ευρώ, αλλά το ελληνικό Δημόσιο θα μπορεί να συνεισφέρει στη συνέχεια από πόρους του προϋπολογισμού, εφόσον το σύστημα μονιμοποιηθεί.

Σε ποιους θα απευθύνεται το μπόνους:

Οι αλλαγές στη δημόσια διοίκηση

Εκτός από το σύστημα αμοιβών, το εθνικό σχέδιο ανάκαμψης προβλέπει τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης που θα ξεκινήσει με μια σειρά από μεταρρυθμίσεις που θα εκκινήσουν το 4ο τρίμηνο του 2021 και θα ολοκληρωθούν το 4ο τρίμηνο του 2025. Οι παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν παράλληλα με αυτές που θα εφαρμοστούν στο ψηφιακό σκέλος και έχουν στόχο να αλλάξει ο τρόπος που παρέχονται οι κρατικές υπηρεσίες στους πολίτες, αλλά και ο τρόπος με τον οποίο αλληλεπιδρούν με το κράτος.

Μεταξύ των πιο σημαντικών περιλαμβάνονται:

Διαβάστε ακόμα:

Leasing ακινήτων: Πότε θα είναι διαθέσιμο το νέο εργαλείο ρύθμισης – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δανειολήπτες

Γεωργακόπουλος (JP Morgan): «Aγοράσαμε τη Viva Wallet γιατί έχει την καλύτερη τεχνολογική πλατφόρμα στην Ευρώπη»

Τι συμβαίνει με το Grimace Coin: Οι ευκαιρίες, οι κίνδυνοι και τα «ευκαιριακά» cryptos

Exit mobile version