Εργασιακά

Επίδομα 534 ευρώ: Ποιοι το δικαιούνται τον Αύγουστο – Πότε λήγει η προθεσμία για αιτήσεις

  • newsroom


Από την Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021 οι επιχειρήσεις – εργοδότες μπορούν να προαναγγέλλουν αναστολές συμβάσεων εργασίας εργαζομένων

Ήδη, από την Κυριακή 1 Αυγούστου, οι επιχειρήσεις συγκεκριμένων κλάδων μπορούν να θέσουν σε αναστολή συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων τους που είχαν προσληφθεί έως και την 31η Μαρτίου 2021.  Πιο συγκεκριμένα, τη δυνατότητα αυτή μπορούν να αξιοποιήσουν μόνο οι επιχειρήσεις-εργοδότες στους εξής κλάδους:

  • οργάνωση συνεδρίων και εμπορικών εκθέσεων,
  • υπηρεσίες επίσκεψης και παροχής υποστήριξης σε ηλικιωμένους,
  • υπηρεσίες παιδοτόπου και υπηρεσίες που παρέχονται από πολιτιστικές και ψυχαγωγικές ενώσεις.

Οι εν λόγω επιχειρήσεις για τις οποίες δεν ισχύουν τα κριτήρια επιλεξιμότητας μπορούν να θέσουν σε αναστολή τις συμβάσεις εργασίας των  εργαζομένων τους που είχαν προσληφθεί έως και την 31η Μαρτίου 2021. Διευκρινίζεται ότι δεν ισχύει το όριο των 16 ωρών εργασίας εβδομαδιαίως, ούτε το κριτήριο τζίρου.

Έτσι, μέχρι και την Τρίτη 3 Αυγούστου στο ΠΣ «ΕΡΓΑΝΗ» θα υποβάλλονται δηλώσεις αναστολής συμβάσεων εργασίας που αφορούν είτε όλο τον Αύγουστο, είτε μέρος αυτού. Από την Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021 οι επιχειρήσεις – εργοδότες μπορούν να προαναγγέλλουν αναστολές συμβάσεων εργασίας εργαζομένων.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω του προαναγγελτικού συστήματος δεν επιτρέπονται οι ορθές επαναλήψεις δηλώσεων αναστολής συμβάσεων εργαζομένων για προγενέστερα χρονικά διαστήματα. Στις περιπτώσεις που πρέπει να εξυπηρετηθούν επείγουσες μελλοντικές ανάγκες των επιχειρήσεων, επιτρέπονται προαναγγελτικά οι ανακλήσεις αναστολών συμβάσεων εργασίας με χρήση ορθής επανάληψης ή προσωρινής ανάκλησης δήλωσης αναστολής.

Διαβάστε ακόμη:

Αισιοδοξία για τον Τουρισμό: Με 46% πάνω έκλεισε ο Ιούλιος, υψηλή ζήτηση και τον Αύγουστο (πίνακες)

Κορωνοϊός: Τρία σενάρια για την πανδημία το φθινόπωρο

ΑΑΔΕ: Παράταση για δηλώσεις Covid και ενοίκια Μαΐου