Ο ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ

Λοβέρδος για την άρση ασυλίας του: Θα καταστρέψω το άθλιο παραδικαστικό κύκλωμα της Novartis

  • newsroom


«Ναι» στην άρση ασυλίας από 224 βουλευτές - Ένας ψήφισε «όχι»

Την άρση της βουλευτικής του ασυλίας ζήτησε ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος υπογραμμίζοντας ότι επιθυμεί να «συντρίψει τους σκευωρούς» της Novartis χωρίς βουλευτικά και υπουργικά προνόμια με 224 βουλευτές να ψηφίζουν «ναι» και μόλις έναν να ψηφίζει «όχι».

Ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής προχώρησε μάλιστα σε σημαντικές αποκαλύψεις για αλλοίωση των στοιχείων της δικογραφίας από την κυρία Ελένη Τουλουπάκη προκειμένου να στηθεί η «σκευωρία» κατά των 10 πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, υποστήριξε ότι «εκτελούνταν συμβόλαια πολιτικής, ηθικής και προσωπικής εξόντωσης με εντολές Υπουργού της προηγούμενης κυβέρνησης» και πρόσθεσε ότι τα μέλη του «ρασπουτινικού μηχανισμού» εκβίαζαν μάρτυρα λέγοντάς του: «Κατάδωσέ τους, μην τους φοβάσαι, δεν θα ξαναβγούν βουλευτές αυτοί, κατάδωσέ τους αλλιώς δεν θα ξαναδείς τα παιδιά σου…»

«Απεκρύβησαν έγγραφα» ανέφερε σε άλλο σημείο, εξηγώντας ότι οι διαχειριστές της δικογραφίας δεν αξιολόγησαν:

« 1.Την κατάθεση Μανία, πως όσο ήμουν υπουργός ούτε που με είχε δει ή ακούσει.

2.Την κατάθεση Βουλκίδη, πως έδινε μίζες στον δεύτερο κουκουλοφόρο ψευδομάρτυρα για να του δίνει διαφημιστική δουλειά της Νοβαρτις, άρα ο δεύτερος αυτός κουκουλοφόρος που χρησιμοποιείται εναντίον μου έπρεπε να ξεσκεπαστεί κι αυτό δεν έγινε στο πλαίσιο της παράβασης καθήκοντος και της κατάχρησης εξουσίας των επίορκων εισαγγελέων.

Αυτή η κατάθεση υπάρχει στο φάκελο, αλλά δεν αξιολογήθηκε, δεν έγινε περαιτέρω έρευνα επ΄αυτής.

loverdos3

loverdos4

loverdos5

3. Τη δήλωση Ράνου πως δεν αναφερόταν στη Νοβάρτις όταν μιλούσε για μένα

loverdos1

loverdos2

Και 4.-5. Καταθέσεις Μανιαδάκη στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ, όταν ήταν ακόμη κουκουλοφόρος, πως επί υπουργίας Ξενογιαννακοπούλου, Λοβέρδου και Κίττα, ουδεμία σχέση, τυπική ή άτυπη, είχε με τους υπουργούς και τα φάρμακα. Αυτός, ο ξένος σε μένα άνθρωπος, υποτίθεται πως με «δωροδοκούσε». Αυτά τα έγγραφα οι μηνυθέντες εισαγγελείς όχι μόνο δεν τα αξιολόγησαν αλλά και τα απέκρυψαν. Δεν τα έχουν στην ψευδοδικογραφία».

lov1

lov2

lov3

lov4

lov5

lov6

lov7

lov8

lov9

lov10

lov11

lov12

lov13

lov14

Την στάση του κ. Ανδρέα Λοβέρδου να εισηγηθεί την άρση της βουλευτικής του ασυλίας εξήραν οι εκπρόσωποι των κοινοβουλευτικών κομμάτων εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ που απέφυγε να τοποθετηθεί.

Αρχικά η κυρία Φώφη Γεννηματά επισήμανε πως «τον τιμά η στάση του. Δεν ζητά καμία προστασία, δεν προσπαθεί να κρυφτεί όπως έπραξαν άλλοι σε αυτή την αίθουσα. Εμείς θα υπερψηφίσουμε την άρση μόνο γιατί το ζητά ο ίδιους για λόγους αξιοπρέπειας». Νωρίτερα η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής έθεσε θέμα νομιμότητας του αιτήματος άρσης της ασυλίας του βουλευτή εξηγώντας πως «Η κοινοβουλευτική ομάδα είναι απόλυτα αντίθετη με το αίτημα άρσης της βουλευτικής ασυλίας του κ. Λοβέρδου γιατί δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο εις βάρος του και υπάρχει θέμα νομιμότητας. Αυτό πρέπει να απασχολήσει το προεδρείο και τα κόμματα».

«Η υπόθεση Novartis δεν είναι μόνο σκέλος του φαρμάκου αλλά και η πολιτική σκευωρία. Λειτούργησε και στήθηκε παραδικαστικό κύκλωμα σκοτεινό που γεννήθηκε στα σπλάχνα μέρους της Δεξιάς αλλά το ενίσχυσε, στήριξε και καρπώθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ. Η Δικαιοσύνη δεν μπορεί να μένει αμέτοχη σε αυτές τις εξελίξεις που αποτελούν πλήγμα στους Θεσμούς και στη Δημοκρατία» τόνισε η κυρία Γεννηματά για να υπογραμμίσει «Ολη η ΚΟ θα συμβάλει ενεργά ώστε στο πλαίσιο της προανακριτικής επιτροπής να αποκαλυφθούν οι υπεύθυνοι αυτής της υπόθεσης. Οι πολίτες μας παρακολουθούν και θα μας κρίνουν αυστηρά».

Από την πλευρά του ΜεΡΑ25 ο Γιάνης Βαρουφάκης σχολίασε πως «παρακολουθώντας την συζήτηση επιβεβαιώνεται η θέση του ΜεΡΑ25 για κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας» ενώ για την περίπτωση του κ. Λοβέρδου είπε ότι θα προτιμούσε η δίωξη να μην αφορά την Novartis αλλά «τον διασυρμό των οροθετικών γυναικών».

Ο κ. Κυριάκος Βελόπουλος σχολίασε πως «τους τιμά ότι οι ίδιοι ζητάν την άρση ασυλίας. Άλλο η χρήση και άλλο η κατάχρηση της βουλευτικής ασυλίας. Ο πολίτης πήρε λάθος μήνυμα όταν ένα κόμμα τα έβαλε με 10 πολιτικούς του αντιπάλους και χάθηκε η υπόθεση με τις μίζες που πήγαιναν σε γιατρούς».

«Σεβόμαστε την περήφανη και καθαρή πολιτική τους θέση να βγουν στην κοινωνία και να υπερασπιστούν την τιμή και την υπόληψή τους. Ο κ. Λοβέρδος θα μπορούσε να πάει με το άρθρο 86 επέλεξε την ευθεία οδό να πάει στα δικαστήρια για να μπορέσει να αναπτύξει τις θέσεις του» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Σπήλιος Λιβανός

Διαβάστε αναλυτικά την ομιλία του κ. Λοβέρδου στο protothema.gr