Η ιστορία με το FTX, είναι γνωστή. Αυτός που δεν είναι ευρύτερα γνωστός, είναι ο Τζον Ρέι. Είναι εκείνος που έχει αναλάβει να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά, είναι ο άνθρωπος που αναλαμβάνει να «καθαρίσει» μετά από μια χρεοκοπία ή ένα λογιστικό σκάνδαλο. Και η αμοιβή του για να βάλει σε τάξη το FTX, το χρεοκοπημένο πλέον χρηματιστήριο κρυπτονομισμάτων, μοιάζει δυσθεώρητη.

Άλλωστε, όπως ο ίδιος ομολογεί, η περίπτωση του FTX είναι η χειρότερη που έχει δει στα 40 χρόνια της καριέρας του – και δεν έχει λόγο να είναι υπερβολικός…

Κάπως έτσι, ο ειδικός στις αναδιαρθρώσεις κατέλαβε τη θέση του CEO μετά τη χρεοκοπία του FTX και έλαβε αμοιβή 690.000 δολαρίων για λιγότερους από δύο μήνες δουλειάς. Ειδικότερα, όπως είπε στο δικαστήριο, από τις 11 Νοεμβρίου και έως τα τέλη του Δεκεμβρίου, ο Ρέι αμείφθηκε με 690.000 δολάρια για να επιβλέπει τη διαδικασία πτώχευσης του FTX, καθώς προσπαθεί να ανακτήσει δισεκατομμύρια δολάρια και να τα επιστρέψει σε πελάτες και πιστωτές της εταιρείας.

Ο Ρέι πληρώνεται με την ώρα και είχε πει παλαιότερα στο δικαστήριο ότι χρεώνει 1.300 δολάρια την ώρα, κάτι που σημαίνει ότι δούλευε 75 ώρες την εβδομάδα κατά τους δύο μήνες που προσπαθούσε να βάλει σε τάξη το χάος του FTX.

Παλαιότερα, ο ίδιος είχε επιβλέψει τη χρεοκοπία της Enron, όπου έβγαλε περίπου 1,2 εκατ. δολάρια σε ετησιοποιημένη βάση ως πρόεδρος και CEO του άλλοτε ενεργειακού γίγαντα, πριν από δύο δεκαετίες.

Τώρα, ο Τζον Ρέι τόνισε πως η ανάκτηση των χρημάτων θα απαιτήσει περισσότερο καιρό από ό,τι συνήθως. Βλέπετε, η FTX δεν κρατούσε καθόλου αρχεία από την ίδρυσή της. 1.300 την ώρα!

Ναι, εννοείται. Και λίγα παίρνει…

Διαβάστε ακόμη

Οικονόμου: Καμία αλλαγή σε πλειστηριασμούς και προστασία πρώτης κατοικίας (vid)

Έρχεται φθηνό ρεύμα και ζεστό νερό με κατανάλωση ενέργειας από τον ήλιο

7 εμπνευσμένες Ελληνίδες αρχιτέκτονες – Εντυπωσιακές κατοικίες που αλλάζουν το τοπίο