Έπειτα από σχεδόν δύο χρόνια απ’ το «λουκέτο» της Pitsos η Ελλάδα αποκτά και πάλι μαζική γραμμή παραγωγής ηλεκτρικών συσκευών με την πλήρη λειτουργία της παραγωγικής μονάδας της Pyramis που στήθηκε στα Οινόφυτα και στελεχώθηκε από πρώην στελέχη της ιστορικής Pitsos.

Έπειτα από μία δίμηνη δοκιμαστική λειτουργία το εργοστάσιο βαίνει σταδιακά προς μία κανονικότητα ενώ ήδη τα πρώτα προϊόντα βγαίνουν απ’ τη γραμμή παραγωγής. Πρόκειται για κεραμικές εστίες κουζίνας, οι οποίες πλέον παράγονται με το σήμα της Pyramis της οικογένειας Μπακατσέλου. Ο δε Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Νίκος Μπακατσέλος που ανέλαβε το ρίσκο να αναβιώσει την ελληνική παραγωγή ηλεκτρικών συσκευών θέλει επί της ουσίας να χρησιμοποιήσει το παραχθέν προϊόν για την περαιτέρω ενίσχυση της ούτως ή άλλως ιδιαίτερα εξωστρεφούς πορείας της Pyramis.

Οι πρώτες συσκευές

Χθες ο κ. Μπακατσέλος, που είναι και Πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου παρέδωσε μαζί με εργαζόμενους της Pyramis στο κομμάτι των ηλεκτρικών συσκευών μία απ’ τις πρώτες συσκευές με τις ηλεκτρικές εστίες κουζίνας παραγωγής στο εργοστάσιο των Οινοφύτων στον υπ. Ανάπτυξης κ. Αδ. Γεωργιάδη στο περιθώριο του 33 ου ετήσιου συνεδρίου του Επιμελητηρίου για την ελληνική οικονομία. Κάτι που ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε εντόνως τόσο στην τοποθέτηση του από το βήμα του Συνεδρίου υπογραμμίζοντας ότι η ελληνική παραγωγή ενισχύεται παρά τις νέες προκλήσεις και ότι η χώρα έχει αποκτήσει μία δυναμική ώθηση που και το 2023 θα είναι έτος ρεκόρ στην προσέλκυση επενδύσεων, αλλά και μέσω του twitter με έναν πιο προσωπικό τόνο.

«Μου δίνει πολύ μεγάλη προσωπική χαρά ότι κάποιοι άνθρωποι που θα έμεναν χωρίς δουλειά τώρα εργάζονται και έχουν πάλι προοπτική στη ζωή τους. Μου δίνει όμως και εθνική χαρά ότι η Ελλάδα μπορεί να παράγει και να παραμείνει ανταγωνιστική. Διότι μόνο ο τουρισμός και μόνο η ενέργεια δεν φτάνουν για να κάνουν την Ελλάδα αυτό που θέλουμε, πρέπει να γίνουμε και μία παραγωγική χώρα», σημείωσε μεταξύ άλλων απ’ το βήμα του Συνεδρίου του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου ο κ. Γεωργιάδης.

Αργότερα μέσω twitter υπογράμμιζε:

«Όταν ανέλαβα τα καθήκοντα του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων παρέλαβα και την Συμφωνία για το κλείσιμο και την απόλυση όλων των εργατών της «ΠΙΤΣΟΣ» που είχε δεχθεί η Κυβέρνηση του Σύριζα το 2017. Σύμφωνα με αυτήν όλοι οι εργαζόμενοι θα απολύονταν και το εργοστάσιο θα έκλεινε, καθώς η μητρική εταιρία είχε αποφασίσει να μεταφέρει την γραμμή παραγωγής στην Τουρκία. Η πονηριά έγκειτο στο ότι το σχέδιο θα εφαρμοζόταν 3 χρόνια μετά δηλ του 2020. Όντες βέβαιοι ότι έως τότε δεν θα ήταν στην Κυβέρνηση έστειλαν τον λογαριασμό στην επόμενη. Όταν ήρθαν οι εργάτες μαζί με τον βουλευτή μας β´ Πειραιώς κ. Μαρκόπουλο, άρχισα τις προσπάθειες για εξεύρεση λύσης. Τελικά βρήκα τον κ. Μπακατσέλο συμφωνήσαμε το πώς θα γινόταν, πίεσα την μητρική εταιρία και επήλθε συμφωνία. Η παραγωγή συνεχίζεται σε νέο εργοστάσιο υπό την επωνυμία «ΠΥΡΑΜΙΣ». Σήμερα μου έδωσαν την πρώτη συσκευή με ηλεκτρικές εστίες κουζίνας της «ΠΥΡΑΜΙΣ» από το νέο τους εργοστάσιο στα Οινόφυτα, όπου δουλεύουν οι πρώην εργαζόμενοι της «ΠΙΤΣΟΣ». Το πιο συγκινητικό ήταν ότι οι εργάτες που έπιασαν πάλι δουλειά υπέγραψαν από πίσω από την συσκευή και μου παρέδωσαν και επιστολή με τις ευχαριστίες τους… Έχει και η Πολιτική τις καλές της στιγμές! Τους ευχαριστώ με συγκίνησαν».

Το σχέδιο

Όπως είχε αποκαλύψει το newmoney η πιλοτική λειτουργία του νέου εργοστασίου θα ξεκινούσε στα τέλη Σεπτεμβρίου με την πρόσληψη παράλληλα και των πρώτων υπαλλήλων που είχαν απολυθεί απ’ την BSH, όταν αποφάσισε στα τέλη του 2020 να κλείσει οριστικά το εργοστάσιο στου Ρέντη που παρήγαγε τα προϊόντα Pitsos.

Σύμφωνα με το επιχειρηματικό πλάνο της Pyramis ως τις αρχές του 2023 θα έχουν δημιουργηθεί 50 θέσεις εργασίες με την προοπτική να αυξάνονται περαιτέρω.

Όπως έχει πει ο κ. Μπακατσέλος στόχος είναι η ανάπτυξη προϊόντων με καλή ισορροπία ποιότητας – τιμής, ανταγωνιστικά με ευρωπαϊκά προϊόντα της ίδιας κατηγορίας.

Σημειώνεται ότι η νέα μονάδα θα παράγει σε αυτή την πρώτη φάση κεραμικές εστίες, διαθέτοντας προοδευτικά παραγωγική δυναμικότητα ως 230.000 τεμαχίων ετησίως. Σε δεύτερη φάση αναμένεται να προστεθούν και νέες γραμμές για την παραγωγή ηλεκτρικών φούρνων και απορροφητήρων.

Διαβάστε ακόμη:

Εξωδικαστικός μηχανισμός: «Παράθυρο» (ηλεκτρονικό) για να μπουν περισσότεροι σε ρύθμιση

Bitcoin: Πολύ σκληρό για να πεθάνει ή… πεθαίνει;

Το σενάριο Τσίπρα για ΝΔ με ΠΑΣΟΚ, οι φουρτούνες του Νίκου, οι προκαταβολές και οι βίλες στο Ελληνικό και η κουκουβάγια του Πηλαδάκη