Ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης συνοδευόμενος από τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Νίκο Παπαθανάση και τον Βουλευτή Β’ Πειραιά, κ. Δημήτρη Μαρκόπουλο, επισκέφθηκε σήμερα, Τρίτη 25 Μαΐου, τις εγκαταστάσεις της εταιρείας BSH στον Ρέντη όπου έδρευε το εργοστάσιο της «Pitsos», τον παραγωγικό εξοπλισμό και τα εργαστήρια έρευνας, ανάπτυξης και διαχείρισης ποιότητας του οποίου έχει συμφωνήσει με την BSH να εξαγοράσει η «Πυραμίς» Μεταλλουργία προσλαμβάνοντας απολυμένους εργαζόμενους του εργοστασίου, αναφέρει ανακοίνωση .

Ο κ. Γεωργιάδης συναντήθηκε αρχικά με τον Managing Director και CEO της ΒSH, κ. Ιωάννη Γρατσώνη και τον Managing Director και CFO της εταιρείας, κ. Γιώργο Φενδάκη.

Ακολούθησε, παρουσία και του Δημάρχου Αγίου Ιωάννη Ρέντη, κ. Γιώργου Ιωακειμίδη, η συνάντησή του με τους απολυμένους εργαζόμενους στο εργοστάσιο που του εξέφρασαν τις θερμές ευχαριστίες τους για την πρωτοβουλία και τις προσπάθειές του στο να διασωθούν οι θέσεις εργασίες τους.

Εκ μέρους του σωματείου της BSH, ο πρόεδρός του, κ. Χρήστος Αθανασιάδης απένειμε αναμνηστική πλακέτα στον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, την οποία, όπως είπε, ο κ. Γεωργιάδης θα έχει σε περίοπτη θέση στο γραφείο του.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης επισήμανε: «Ήρθαμε σήμερα εδώ με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης τον κύριο Παπαθανάση και τον Βουλευτή Β’ Πειραιά, τον κύριο Μαρκόπουλο για να συναντήσουμε τους απολυμένους εργαζομένους από την “Pitsos” που με τη συμφωνία που πετύχαμε με την “Πυραμίδα” και την BSH, θα έχουν σύντομα δουλειά πάλι σε ένα νέο εργοστάσιο στη γραμμή παραγωγής της “Πυραμίδος”.

Και γιορτάσαμε μαζί την επιτυχία που όλοι μαζί καταφέραμε γιατί αυτούς τους μήνες ήμαστε και εγώ και ο κύριος Παπαθανάσης, μετά την ενημέρωση και το ενδιαφέρον του κυρίου Μαρκόπουλου σε συνεχή επικοινωνία και επαφή μαζί τους.

Ζήσαμε την αγωνία τους για να μη χάσουν τη δουλειά τους και είμαστε ευτυχείς που συμβάλλαμε σε αυτή την επιτυχία. Πήγαν όλα καλά, θα κάνουμε ακόμα καλύτερα».

Ο Βουλευτής Β’ Πειραιά Δημήτρης Μαρκόπουλος δήλωσε:

«Σήμερα ήταν μια ημέρα συγκίνησης. Μια ημέρα νίκης για τους εργαζόμενους της Πίτσος στο Ρέντη. Με τον υπουργό Ανάπτυξης Αδωνι Γεωργιάδη και τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης Νίκο Παπαθανάση επισκεφθήκαμε τη μονάδα της Πίτσος. Εκεί οι φίλοι μας, οι 300 πρώην εργαζόμενοι της μονάδας, κυριολεκτικά μας συγκλόνισαν με την αγάπη τους. Με τη ζεστασιά και την αναγνώριση των κόπων για να διασωθούν οι θέσεις εργασίας τους μετά την εξαγορά των μηχανημάτων της Πίτσος από τον όμιλο Πυραμίς του ομίλου Μπακατσελου και τη δέσμευση επαναπρόσληψης όλων τους. Ο υπουργός βραβεύτηκε με ειδική τιμητική πλακέτα για την αναγνώριση της καίριας συμβολής του στην προσπάθεια να υπάρξει συμφωνία BSH – Pyramis ενώ ο Αδωνις με τη σειρά του με τίμησε προσωπικά με θερμά λόγια για τον αγώνα που έκανα μαζί με τους συνδικαλιστές σε τοπικό επίπεδο. Θα το ομολογήσω: είναι η πρώτη φορά που βούρκωσα. Έχοντας λαϊκή συνείδηση και προερχόμενος από εργατική οικογένεια, θεωρώ πως η λαϊκή ΝΔ είναι το κόμμα που δίνει λύσεις στα προβλήματα των εργαζόμενων. Δεν ξεχνάμε από που ξεκινήσαμε, δεν ξεχνάμε τους συμπολίτες μας που υποφέρουν».

Εκ μέρους των μέχρι πρότινος εργαζομένων δήλωσαν:

Νίκος Λιανός: «Θέλω να ευχαριστήσω τον κύριο Υπουργό Ανάπτυξης, κύριο Άδωνι Γεωργιάδη. Μας έδωσε ελπίδα και η ελπίδα είναι κίνητρο ζωής.

Εμείς τον περιμέναμε πώς και πώς να έρθει να τον δούμε να μας δώσει έναυσμα ώστε να μπορέσουμε να ορθοποδήσουμε επιτέλους, να φύγουμε από την λέξη ανεργία την οποία δεν την είχαμε ζήσει ποτέ.

Πιστεύουμε ότι η βοήθειά του είναι πολύτιμη και οι γνώσεις του και οι γνωριμίες του θα μας δώσουν ένα καλύτερο μέλλον.

Θα ήθελα να τον ευχαριστήσουμε πάρα πολύ εκ μέρους όλων των εργαζομένων της πρώην εταιρείας “Pitsos”, για την παρουσία του εδώ όπως και τον Βουλευτή Β’ Πειραιά, κύριο Μαρκόπουλο που μας δίνει πραγματικά χέρι βοηθείας. Τον ευχαριστούμε πάρα πολύ».

Δημήτρης Καβούλης: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Κυβέρνηση και σε εκείνους οι οποίοι είναι ειδικοί στο πρόβλημά μας και ο κύριος Γεωργιάδης και ο κύριος Μαρκόπουλος και όσοι ακόμα συμμετείχαν που έσωσαν το εργοστάσιο, μάλλον όχι το εργοστάσιο, τη δουλειά μας έσωσαν σε ένα καινούριο εργοστάσιο που να βγάζουμε τα προϊόντα σωστά και καλά όπως τα βγάζαμε 25 χρόνια τώρα εγώ και παραπάνω, 30, οι υπόλοιποι συνάδελφοι. Ευχαριστούμε πάρα πολύ, κύριε Υπουργέ».

Εμμανουήλ Φράγκος: «Θα ήθελα εκ μέρους όλων να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κύριο Υπουργό, στον κύριο Βουλευτή μας, στον κύριο Μαρκόπουλο, που ήταν αρωγοί δίπλα μας όλο αυτό τον καιρό, που έσωσαν τις οικογένειές μας, ένα μεγάλο ευχαριστώ και πάλι, να είσαστε όλοι καλά. Σας ευχαριστούμε».

Διαβάστε ακόμα:

Κοινωνικός τουρισμός 2021: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα – Πώς υποβάλλεται η αίτηση

Πτωχευτικός Νόμος: Επιδότηση έως και 210 ευρώ στους ευάλωτους μέχρι να λειτουργήσει ο Φορέας