Νέες συμφωνίες καταγράφει στο ενεργητικό της η Docandu.com., μια από τις ταχέως αναπτυσσόμενες στο ελληνικό οικοσύστημα start up εταιρεία, η οποία πιστώνεται το γεγονός ότι έφερε νέα δεδομένα στον ιδιαίτερα ευαίσθητο κλάδο της υγείας.

Οι ιδρυτές της, ο Δρ. Πέτρος Πανδής, διδάκτωρ μηχανικός βιοϊατρικής του Imperial College London και ο παιδοχειρουργός Γιάννης Γεωργόπουλος, διαδραματίζουν κεντρικό ρόλο στην καθιέρωση του digital health, σε μια κρίσιμη εποχή.

Oι δυο επιστήμονες, φίλοι και συνεργάτες κατάφεραν να δημιουργήσουν την πρώτη ολοκληρωμένη νεοφυή επιχείρηση στον τομέα της ψηφιακής υγείας στην Ελλάδα, που συνδυάζει την παραδοσιακή ιατρική με σύγχρονες και ταυτόχρονα απλές και εύχρηστες, ψηφιακές καινοτομίες.

Η αρχή έγινε με την ιδέα μιας εφαρμογής, η οποία θα μπορούσε να συνδέει, όσους ταξιδεύουν ή βρίσκονται στο εξωτερικό, με τον γιατρό τους και να μοιράζονται το ιατρικό τους ιστορικό στα αγγλικά ή ελληνικά, από όποια περιοχή του πλανήτη και αν βρίσκονται, όμως ο πήχης ανεβαίνει…

«Η πανδημία, εκτός από κρίση υγείας, ανέδειξε με βίαιο τρόπο την ανάγκη αξιοποίησης της ψηφιακής τεχνολογίας σε όλους τους τομείς δραστηριοποίησης. Για την Docandu, το 2020 αποτέλεσε μία χρονιά προκλήσεων και ισχυρών συμμαχιών. Ταυτόχρονα, ως μία εταιρεία η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα της ψηφιακής υγείας, από την πρώτη στιγμή της υγειονομικής κρίσης, θέσαμε, εντελώς δωρεάν, στη διάθεση της Πολιτείας και των πολιτών την εφαρμογή  COVID checker, για τον έλεγχο συμπτωμάτων κορωνοϊού και τη δυνατότητα απευθείας επικοινωνίας με γιατρό της εταιρείας μας…», δηλώνει ο CEO της Docandu Πέτρος Πανδής στο newmoney και στην συνέχεια αποκαλύπτει τα νέα βήματα της καθιερωμένης πλέον εταιρείας ψηφιακής υγείας:

«Οι στρατηγικές συνεργασίες συνεχίζονται το 2021 και επεκτεινόμαστε στον τουριστικό κλάδο, μετά την υπογραφή συνεργασίας με την εταιρεία Ελληνικού Ιατρικού Τουρισμού ΕΛΙΤΟΥΡ. Παράλληλα, μέσω της συνεργασίας με την φαρμακευτική εταιρεία Boehringer Ingelheim, την Ελληνική Εταιρεία Μελέτη Εφαρμογών Πληροφορικής Υγείας (ΕΕΜΕΠΥ) και την Ιατρική Εταιρεία Αθηνών, αναπτύσσουμε τα ψηφιακά μας προϊόντα για την έγκαιρη διάγνωση και την διαχείριση νοσημάτων όπως αυτό του διαβήτη.».

Στο ενεργητικό της ελληνικής start up καταγράφονται σημαντικές διακρίσεις, σε μια εκ των οποίων αναφέρεται ο Δρ. Πανδής, μιλώντας για ένα ακόμα project που συνδέεται με αυτήν και δείχνει την φιλοσοφία των ανθρώπων της:

«Η Docandu έχει διακριθεί στις 10 καλύτερες εταιρείες καινοτομίας στον διαγωνισμό της NBG Business Seeds (Εθνική Τράπεζα), ο οποίος βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης, έχοντας ήδη διασφαλίσει ένα από τα έπαθλα του διαγωνισμού. Μάλιστα, οποιοδήποτε χρηματικό έπαθλο από τον διαγωνισμό της NBG θα διατεθεί για την ανάπτυξη του DermaCare, μία πλατφόρμα που προσφέρει γρήγορα αξιόπιστες εξατομικευμένες δερματολογικές και αφροδισιολογικές συμβουλές».

To COVID checker και η ψήφος εμπιστοσύνης Περιφέρεια και ΙΣΑ

Από τον Μάρτιο του 2020, τον πρώτο καιρό της έξαρσης των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην χώρα μας, η Docandu διέθεσε δωρεάν το πρωτοποριακό σύστημα που εκτιμά τον κίνδυνο κάποιος να έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό, προκειμένου να αναζητήσει ιατρική βοήθεια.

Το COVID checker έχει, ήδη, χρησιμοποιηθεί από +50.000 πολίτες (54% άντρες / 46% γυναίκες) καταλήγοντας σε +3.000 τηλεσυνεδρίες από την αρχή της πανδημίας, ενώ, η Docandu συνεργάζεται με την Περιφέρεια Αττικής και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών για την παροχή του στους πολίτες (μέσα από τις ιστοσελίδες http://www.patt.gov.gr και https://www.isathens.gr).

Επίσης, η εταιρεία Ελληνικού Ιατρικού Τουρισμού ανέθεσε στην Docandu την υλοποίηση νέων ψηφιακών προϊόντων και το νέο web portal, ενόψει και των προοπτικών που δημιουργεί το επικείμενο γενικότερο άνοιγμα της ελληνικής τουριστικής αγοράς από την 15η Μαΐου, με τους σχεδιασμούς των αρμοδίων φορέων (ΕΛΙΤΟΥΡ, Περιφέρεια) να μιλούν για προσδοκώμενα έσοδα πολλών δισ. ευρώ τα αμέσως επόμενα χρόνια από τον συγκεκριμένο κλάδο για την εγχώρια οικονομία…

Μια από τις τελευταίες συμφωνίες της Docandu, αποτελεί και η συνεργασία με την Unilever, εκ των μεγαλύτερων διεθνών ομίλων καταναλωτικών προϊόντων, η οποία εμπιστεύτηκε στην πλατφόρμα υγείας την ασφάλεια 650 εργαζομένων της.

Στις υπηρεσίες της Docandu περιλαμβάνεται η συμβουλευτική Τηλεϊατρική και η δημιουργία Ψηφιακού Ιατρικού Ιστορικού. Επιπλέον, είναι αναγνωρισμένη ως μια από τις καλύτερες καινοτόμες λύσεις στην ψηφιακή υγεία από τα Υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Υγείας και το GreeceVsVirus.

Οι δυο νέες πλατφόρμες μέσα στο 2021

Μέσα στο 2021 αναμένεται να ενεργοποιηθούν οι δυο νέες πλατφόρμες της ελληνικής εταιρείας ψηφιακής υγείας.  To Docandu DermaCare αποτελεί μια επέκταση των υπαρχόντων υποδομών της εταιρείας, θα μπορεί να αντλήσει στοιχεία από τον ψηφιακό ιατρικό φάκελο του ασθενούς και θα προσφέρει –σύμφωνα με τον Δρ. Πέτρο Πανδή- γρήγορες και αξιόπιστες δερματολογικές και αφροδισιολογικές συμβουλές.  Εφόσον ο ιατρός κρίνει, μπορεί να ζητήσει περαιτέρω εξετάσεις ή να παραπέμψει τον ασθενή για δια ζώσης δερματολογική εκτίμηση ή στο εφημερεύον νοσοκομείο σε περίπτωση επείγοντος.

Η Diabeat powered by Docandu είναι πλατφόρμα για την παρακολούθηση, την έγκαιρη διάγνωση και την διαχείριση του διαβήτη με την δυνατότητα προειδοποιήσεων και συστάσεων βάση των ιατρικών δεδομένων που έχει καταχωρήσει ο χρήστης. Αναπτύσσεται σε συνεργασία και με την υποστήριξη της φαρμακευτικής εταιρείας Boehringer Ingelheim, της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Εφαρμογών Πληροφορικής Υγείας (ΕΕΜΕΠΥ) και της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών.

Διαβάστε ακόμα 

Μια εξαγορά ρουμάνικης ασφαλιστικής με τις ευλογίες της Εκκλησίας της Ελλάδος 

Επιδότηση παγίων δαπανών: Τι θα προβλέπει η απόφαση για τα «κουπόνια» των επιχειρήσεων

Παύλος Ιωαννίδης: Έφυγε από τη ζωή ο στενός συνεργάτης και φίλος του Αριστοτέλη Ωνάση