Η General Motors ανακοίνωσε ότι θα μειώσει την παραγωγή σε ένα από τα μεγάλα εργοστάσιά της για ηλεκτρικά οχήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες, λόγω χαμηλής ζήτησης, αλλά και την απόφαση της κυβέρνησης Τραμπ να αποσύρει την ομοσπονδιακή στήριξη για τα «πράσινα» αυτοκίνητα.

Όπως μεταδίδει το Reuters, το εργοστάσιο της GM στο Τενεσί θα σταματήσει τον Δεκέμβριο την παραγωγή δύο ηλεκτρικών SUV της Cadillac: του μεσαίου μεγέθους Lyriq – που συγκαταλέγεται στα πιο επιτυχημένα μοντέλα EV της εταιρείας – και του μεγαλύτερου Vistiq.

Η GM σκοπεύει επίσης να περιορίσει σημαντικά την παραγωγή των συγκεκριμένων μοντέλων κατά τους πρώτους πέντε μήνες του 2026, αναστέλλοντας προσωρινά τη μία από τις δύο βάρδιες παραγωγής.

«Η General Motors προχωρά σε στρατηγικές προσαρμογές στην παραγωγή, ώστε να ευθυγραμμιστεί με την αναμενόμενη επιβράδυνση της ανάπτυξης της βιομηχανίας ηλεκτρικών οχημάτων και τη ζήτηση των πελατών, αξιοποιώντας την ευελιξία των γραμμών παραγωγής, που καλύπτουν τόσο θερμικούς όσο και ηλεκτρικούς κινητήρες», ανέφερε η εταιρεία σε δήλωσή της προς το Reuters.

Διαβάστε ακόμη

ΔΕΘ 2025: Στα 1,7 δισ. ευρώ «κλείδωσε» το νέο πακέτο παροχών

«Πικρός» καφές: Αυξήσεις έως 31% σε καφετέριες και σούπερ μάρκετ – Τι έκανε η Δανία (πίνακας)

Τι διαμορφώνει το επιτυχημένο επενδυτικό story των τραπεζών (πίνακας)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο Θέμα