Εως 410 εκατ. ευρώ είναι το εκτιμώμενο ύψος της επένδυσης για το Vouliagmenis Mall το οποίο θα έχει ολοκληρωθεί έως το 2025 . Το μεγαλύτερο mall της Ελλάδας εντάσσεται στο νέο εμπορικό, ψυχαγωγικό και επιχειρηματικό πόλο, το λεγόμενο commercial hub που ανακοίνωσε η Lamda Development στο πλαίσιο της μεγάλης επένδυσης του Ελληνικού και σύμφωνα με την εταιρεία όλα τα έργα κατασκευής για τις αναπτύξεις του συμπλέγματος θα τρέξουν ταυτόχρονα, ώστε να παραδοθούν την ίδια περίοδο. Πρόκειται για τους τέσσερις αρχιτεκτονικούς ‘’πόλους’’ -mall, εμπορικό πάρκο, σύγχρονοι χώροι γραφείων κι επιπλέον και του Πύργου Μικτής Χρήσης- που θα συνθέσουν το νέο οικοσύστημα.

Ειδικά, το εκτιμώμενο ύψος της επένδυσης για την ανάπτυξη του Vouliagmenis Mall κυμαίνεται μεταξύ 335- 410 εκατ. Σύμφωνα με τη συμφωνία που έχει συναφθεί με τον όμιλο FOURLIS, για την ανάπτυξη του εμπορικού πάρκου λιανικής (Retail Park) μεγέθους 30.000 τ.μ., ο όμιλος FOURLIS θα αναλάβει την υλοποίηση της εν λόγω επένδυσης συνολικού ύψους 55 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την επιχειρηματική στρατηγική της LAMDA για το έργο του Ελληνικού, η ανάπτυξη του πύργου μικτής χρήσης εμπίπτει στην κατηγορία των αναπτύξεων για τις οποίες η LAMDA αναζητά συνεργάτη/ συνεπενδυτή, με το ύψος της επένδυσης, κατά τις πληροφορίες να είναι επίσης πολύ υψηλός, ανεβάζοντας τελικά το κόστος για το σύνολο του ‘’οικοσυστήματος’’ σε επίπεδα άνω των 600 εκατ. ευρώ.

Στο ερώτημα αν ο όμιλος έχει ήδη έρθει σε συμφωνία με αλυσίδες για μισθώσεις χώρων, εταιρεία επισημαίνει ότι «υπάρχει ήδη μεγάλο ενδιαφέρον. Είμαστε σε προχωρημένες συζητήσεις με κορυφαίες εταιρείες και brands, ελληνικά και διεθνή, και σύντομα θα μπορούμε να ανακοινώσουμε τις συνεργασίες μας. Μεταξύ αυτών, δημοφιλή brands που δεν έχουν παρουσία αυτή τη στιγμή στην ελληνική αγορά. Θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση με την οριστικοποίηση των σχετικών συμφωνιών. Να σημειωθεί ότι στην ιστοσελίδα του Commercial Hub του Ελληνικού (theellinikoncommercialhub.com), οι εταιρείες και επαγγελματίες που το επιθυμούν, μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας και να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους μέσω της ειδικής φόρμας».

Ως προς το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του νέου hub, για το Commercial Hub του Ελληνικού, έχουν τεθεί από την πρώτη στιγμή οι προϋποθέσεις για ένα έργο πρότυπο βιώσιμης ανάπτυξης. Στον σχεδιασμό του έχουν ενσωματωθεί έξυπνες και «πράσινες» λύσεις για τον έλεγχο του φωτός και της θερμοκρασίας, μεταξύ άλλων, ενώ με τη χρήση καλά σχεδιασμένων συστημάτων και ελέγχων, αλλά και φυσικών υλικών, έχουμε ελαχιστοποιήσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του κτιριακού συγκροτήματος, καθιστώντας το πρωτοπόρο στον τομέα αυτό. Ταυτόχρονα, το πράσινο κυριαρχεί τόσο στους εξωτερικούς χώρους, τα αίθρια, αλλά και τις οροφές των κτιρίων.

Σύμφωνα με την εταιρεία, θα τηρούνται πλήρως οι εκτεταμένοι περιβαλλοντικοί όροι που ορίζονται από το νομοθετικό πλαίσιο τόσο σε σχέση με τον σχεδιασμό, όσο και με την κατασκευή και εκμετάλλευση του Commercial Hub. Παράλληλα, η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και οι προγραμματισμένες περιβαλλοντικές πιστοποιήσεις θα αναδείξουν τo Commercial Hub ως ένα πρότυπο συγκρότημα.

 

Οι μελέτες εξελίσσονται και θα κατατεθούν σε περιβάλλον BIM (Building Information Modeling) σε όλες τις φάσεις του κύκλου ζωής του έργου. Η εν λόγω μεθοδολογία, ακολουθώντας τα διεθνή πρότυπα, πιστοποιεί την παραγωγή πλήρως συντονισμένων σχεδίων, μειώνοντας τον συνολικό προϋπολογισμό και χρόνο ολοκλήρωσης των έργων κατά 20-30%. Επιπλέον, εξαιτίας της πολυπλοκότητας του έργου, απαιτείται να χρησιμοποιηθούν όλα τα μέσα τελευταίας τεχνολογίας για να αυτοματοποιηθούν οι διαδικασίες μελέτης και κατασκευής, αποφεύγοντας τυχόν εμπόδια και καθυστερήσεις. Τα ψηφιακά BIM μοντέλα θα περιλαμβάνουν όλες τις αναγκαίες πληροφορίες για να ολοκληρωθεί επιτυχώς η μελέτη, η κατασκευή, η διαχείριση και η λειτουργία του συγκροτήματος.

Διαβάστε ακόμη

Ο αθεόφοβος πλειστηριασμός, οι έξι για τα 150 στρέμματα της Καβάλας, τα σχέδια Θεοδωρόπουλου και η παραίτηση της Αλεξάνδρας 

Τι ψάχνει στην Ελλάδα ο κληρονόμος του Mr IΚΕΑ – Ο ρόλος της e-eat (pics)

Μηχανισμός Έγκαιρης Προειδοποίησης: Πώς θα γλιτώσετε το… κοκκίνισμα ή την πτώχευση