business stories

Nestlé Ελλάς: Σημαντική Δωρεά στο Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο του ΓΝΠΑ «Η Αγία Σοφία»

  • newsroom


Η εταιρεία συμβάλλει στην ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με επίκεντρο τα παιδιά

Σε σημαντική δωρεά 6 παιδιατρικών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στο μοναδικό δημόσιο Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο του ΓΝΠΑ «Η Αγία Σοφία», προχωρά η Nestlé Ελλάς. Με τη δωρεά αυτή θα δημιουργηθούν 3 νέες παιδιατρικές ΜΕΘ και θα αναβαθμιστούν πλήρως άλλες 3 υπάρχουσες. Η εταιρεία που συμπληρώνει περισσότερα από 120 χρόν­ια παρουσίας στην ελληνική βιομηχανία, με προϊόντα που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας σε κάθε ελληνικό σπίτι, αποδεικνύει έμπρακτα πως τα παιδιά αποτελούν κύρια πηγή φροντίδας και αγάπης.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Nestlé Ελλάς, Νίκος Εμμανουηλίδης, δήλωσε σχετικά: «Αυτή η χρονιά ήταν δύσκολη για όλους. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια πρωτόγνωρη κατάσταση που μας υπενθυμίζει καθημερινά ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από την υγεία μας. Η εταιρία μας αποτελεί μέλος της ελληνικής κοινωνίας και είμαστε εδώ για να συνδράμουμε στην αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για εμάς να μπορούμε να συμβάλουμε στην προσπάθεια που γίνεται για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ειδικά όταν αυτή η προσπάθεια επικεντρώνεται στα παιδιά που αποτελούν την ελπίδα για το μέλλον και την πηγή αισιοδοξίας μας».

H προσφορά στο ελληνικό σύστημα υγείας

Η εταιρία αφουγκραζόμενη τις δυσμενείς συνθήκες που έχουν προκύψει από την επέλαση της πανδημίας στη χώρα μας, συμμετέχει ουσιαστικά στην εθνική προσπάθεια ενίσχυσης του συστήματος υγείας. Τον περασμένο Απρίλιο, η Nestlé  Ελλάς προχώρησε σε δωρεά ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, ενώ τώρα εστιάζει στις ανάγκες του Παιδοκαρδιοχειρουργικού Κέντρου του ΓΝΠΑ «Η Αγία Σοφία», υπενθυμίζοντας μας ότι τα παιδιά βρίσκονται στο επίκεντρο της φιλοσοφίας των αξιών που διέπουν την εταιρεία από την απαρχή της. Άλλωστε, όταν ο Henri Nestlé, δημιούργησε την πρώτη τροφή για βρέφη, με αρχικά υλικά μόνο ένα μίγμα από ψωμί, γάλα και ζάχαρη, έδειξε έμπρακτα πως τα παιδιά αποτελούν πηγή έμπνευσης για την εξέλιξη της εταιρείας.

Λίγα λόγια για τη Nestlé

Αποκλειστικός στόχος της Nestlé είναι η ανάδειξη της δύναμης της διατροφής και του αντίκτυπου που έχει στην καθημερινότητά μας, αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής, για μικρούς και μεγάλους. Για πάνω από έναν αιώνα, η Nestlé προσφέρει μια ευρεία γκάμα προϊόντων που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι σε κάθε στάδιο της ζωής του ανθρώπου.

Η εταιρεία στην Ελλάδα απασχολεί 875 υπαλλήλους και διαθέτει 1 εργοστάσιο νερού και 1 εργοστάσιο καφέ, που λειτουργούν με ηλεκτρική ενέργεια που προέρχεται 100% από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Η Nestlé Ελλάς σεβόμενη το περιβάλλον και ακολουθώντας την παγκόσμια στρατηγική της εταιρείας, έχει θέσει ως προτεραιότητα τη βιώσιμη ανάπτυξη, προκειμένου να συμβάλει στη διαμόρφωση ενός μέλλοντος χωρίς απορρίμματα. Έχει δεσμευθεί για πλήρως ανακυκλώσιμες ή επαναχρησιμοποιούμενες συσκευασίες έως το 2025 και για μηδενικές καθαρές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου έως το 2050, ενώ αναπτύσσει και υποστηρίζει προγράμματα για την αντιμετώπιση της θαλάσσιας πλαστικής ρύπανσης.